img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-2-2023 10:00

18e Limburgse Veteranendag in Roermond

Roermond - 4 februari 2023 - Op zaterdag 17 juni vindt in het Nationaal Herdenkingspark aan de Maastrichterweg te Roermond voor de 18e keer de Limburgse Veteranendag plaats. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd ter ere van de Limburgse Veteraan en geeft inwoners van Limburg de gelegenheid hun waardering te tonen aan de Limburgse Veteraan voor zijn/haar inzet voor vrede en veiligheid. De situatie in Oekraïne heeft wel aangetoond hoe belangrijk deze inzet voor ons allemaal is.

img

Programma

Het evenement bestaat uit twee delen. Tussen 11.00 en 12.00 uur vindt er een plechtige herdenking voor de gevallen veteranen plaats. Aansluitend zal er tussen 12.00 en 17.00 uur op het evenemententerrein een uitgebreid en attractief programma voor jong en oud worden gehouden.
 
Er zullen diverse demonstraties worden gegeven o.a. met Politiehonden, het uitbeelden van momenten uit de Tweede Wereldoorlog door de re-enactmentgroep The Replacements en de Maastrichter Brigade die ook een optreden met hun exercitiepeloton zullen verzorgen. Hiernaast zal er een static show met een keur aan historische militaire voertuigen en een deel  uit de historische collectie grondgebonden luchtverdediging uit de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel aanwezig zijn. De wervingstruck van de Koninklijke Marechaussee met diverse voertuigen. 

Tevens zullen er diverse informatie-stands zijn van o.a. de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, het Veteraneninstituut, de Bond van Wapenbroeders en de Dutch Marines Rowing Challenge. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen met een springkussen, schminken, kleding, militaire maaltijd, etc.
 
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de zangeres Lilly Weitjes, veteranen DJ Rob Jansen (Loco Drive-in) en The Pipers Society of Castle d’Aldenghoor.
 
Aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht. Op het terrein kunt u terecht voor een Indische maaltijd, frietjes met allerlei lekkers, heerlijke broodjes bij een militaire mobiele veldkeuken en vlaai gebakken door bewoners van Zorgboerderij Weustenrade.
 
"Het evenement is voor iedereen toegankelijk en als Stichting Limburgse Veteranendag hopen wij u dan ook op 17 juni in groten getale te mogen begroeten", aldus de organisatie.

In 2022 was DeltaLimburg.nl erbij en maakte een mooie sfeerreportage.

Extra informatie

Extra informatie over het programma is te vinden op de website www.limburgseveteranendag.nl en de FB-pagina LimburgseVeteranendag.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Gerard van den Braak|DeltaLimburg (editie 2022)
040223/HvL

Wellicht interessant