img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-2-2023 10:23

Water Natuurlijk Limburg - kandidatenlijst verkiezingen 15 maart 2023

Limburg - 4 februari 2023 - Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Water Natuurlijk kiest voor vernieuwing met jongste kandidatenlijst ooit. "Extremer weer, zoals hevige regenval afgewisseld met lange periodes van droogte - die steeds vaker zullen voorkomen - vraagt om een visie van het waterschap die verder vooruitgaat dan slechts één generatie."   

img

Waarom verjonging belangrijk is

De gemiddelde leeftijd van het huidige bestuur van Waterschap Limburg ligt rond de 60 jaar. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten in de top 10 voor Water Natuurlijk is 35 jaar. Luuk Haegens (20 jaar, America) is landelijk gezien zelfs de jongste verkiesbare kandidaat voor de waterschappen. 

Water Natuurlijk

Water Natuurlijk is een landelijke partij die vertegenwoordigd is in alle 21 waterschappen. In Limburg is Water Natuurlijk nu de op een na grootste fractie in het Bestuur van het Waterschap. Water Natuurlijk wordt gesteund door groene, recreatie – en milieuorganisaties. 

De kandidaten

Iris Erkens (28 jaar, Heerlen) staat op plek 3. Iris volgde een studie in weg- en waterbouw en werkt momenteel bij Rijkswaterstaat als Omgevingsmanager. Ook is ze actief als Burgercommissielid bij Provinciale Staten.

Plek 4 is voor Luuk Haegens (20 jaar, America). Luuk studeert Bestuurskunde aan Avans Hogeschool. Door zijn studie is Luuk geïnteresseerd geraakt in politiek en actief geworden als Burgerraadslid in gemeente Horst aan de Maas.

Terra Kremers (40 jaar, Tegelen) staat op plek 5. Terra werkt als beleidsadviseur Natuur en Landschap bij gemeente Bergen. In haar vrije tijd zet zij zich in voor een groene en gezonde leefomgeving.

In de top tien staan ook voormalig wethouder van Maastricht Gert-Jan Krabbendam (40 jaar, Itteren), jonge vader en wiskundedocent Sjef Tielen (33 jaar, Venray) en student Veiligheidskunde Patrick Jacobs (34 jaar, Weert).

Peter Freij (66 jaar, Venlo) is voor de tweede maal lijsttrekker voor de partij. Peter is momenteel fractievoorzitter van Water Natuurlijk Limburg en is een zeer ervaren bestuurder.

Rose-Marie Kaanen (57, Arcen) staat op plek 2, zij is reeds vier jaar actief als burgercommissielid in het Limburgs Waterschap en kijkt ernaar uit samen te werken met de nieuwe kandidaten.

Foto Water Natuurlijk 
040223/HvL

Wellicht interessant