img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-2-2023 15:07

KERNgezonde ontmoeting jong en oud bij St. Charles Heythuysen

Heythuysen - 9 februari 2023 - In het kader van het initiatief KERNgezond gingen de leerlingen van de groepen 6 van basisschool De Neerakker vanochtend op bezoek bij de ouderen van Sint Charles in Heythuysen. Hier waren drie activiteiten georganiseerd, samen met de bewoners: er werd een gezond gerechtje bereid, een suikerquiz gehouden en er werden samen allerlei spelletjes gespeeld.

img

Na een welkomstwoord werden de kinderen en de ouderen gemixt en in drie groepen verdeeld. Deze ochtend stonden er dan ook drie onderdelen op het programma. Als eerste gingen ze samen een gerechtje maken. Een gezonde wrap waarbij ze zelf alle groentes sneden, zoals komkommer, wortel en paprika. Nadat alles mooi belegd en opgerold was, was het natuurlijk smikkelen geblazen! Albert Heijn Heerschap verzorgde alle producten hiervoor. 

Ook werd er in gemixte teams een suikerquiz gespeeld. Daarbij moesten ze proberen te raden hoeveel suikerklontjes er in bepaalde dagelijkse producten zit zoals sinaasappelsap, energydrank, een ontbijtreep en tomatenketchup.

Als laatste onderdeel werd er gezellig samen gespeld in het restaurant. Van sjoelen tot rummikub en mens-erger-je-niet kwamen voorbij. 

Foto KERNgezond
090223/HvL

Wellicht interessant