img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-5-2023 10:47

100-jarig jubileumfeest Schutterij Sint Petrus Kelpen-Older

Kelpen-Oler - 9 mei 2023 - Schutterij Sint Petrus uit Kelpen-Oler bestaat 100 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd met diverse feestelijke activiteiten! Geniet op vrijdag 12 mei van de band Høken met de Heinoos, gevolgd door het Bondschuttersfeest op zondag 14 mei en tot slot het Dekenaal Schuttersfeest op zondag 21 mei! 
 

img

Jubileumprogramma

vrijdag 12 mei - HØKEN MET DE HEINOOS

Vier gedreven muzikanten die gaan voor energieke, eerlijke en spontane muziek in de streektaal, en elk optreden tot het uiterste gaan. Een groot aantal feesten, festivals en theaters in Nederland heeft in de afgelopen 20 jaar kennisgemaakt met de Heinoos. Een ouderwetse Veldtocht in de voetsporen en vooral eerbetoon aan de grondleggers van dialectmuziek: Normaal!

Tickets zijn online te koop via Schutterij Sint Petrus.

zondag 14 mei - BONDSCHUTTERSFEEST – EMM WEERT E.O.

Deze dag staat in het teken van het Bondsschuttersfeest van de Kantonnale Bond Eendracht Maakt Macht uit de regio Weert. De bond heeft 22 deelnemende schutterijen uit de regio Weert en omstreken. Deze 22 schutterijen zullen op zondag 14 mei door de straten trekken van Kelpen-Oler. Het defilé zal daarbij afgenomen worden bij Grandcafe Bie de Tied op de Grathemerweg. Daarna lopen de verenigingen richting de voormalige sportvelden aan de Grathemerweg waar het feest zal plaatsvinden. Hier zullen alle imposante terreinwedstrijden plaatsvinden als ook het schieten, jeugdschieten. Ook in de feesttent zal tijdens het bondsfeest veel gezelligheid te vinden zijn. 

zondag 21 mei - DEKENAAL SCHUTTERSFEEST

Deze dag wordt een Dekenaal Schuttersfeest gehouden met diverse schutterijen die deelnemen aan o.a. de optocht, terreinwedstrijden en schietwedstrijden. Er zullen meer dan 20 schutterijen acte de présence geven. De optocht start op de optocht om 13.30 uur. Aansluitend zijn er op het feestterrein, op de voormalige voetbalvelden op de Grathemerweg, schiet-, exercitie- en andere wedstrijden.

Ook vandaag is er weer het nodige vermaak in de feesttent. "Laat je heerlijk onderdompelen in folklore en geniet onder genot van een hapje en drankje van al het moois dat deze traditie rijk is!"

Meer informatie

Neem een kijkje op de website van de jubilerende Schutterij Sint Petrus. 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

090523/HvL

 

Wellicht interessant