img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-6-2023 10:00

KERNgezonde en inspirerende beweegdag in Ittervoort

Ittervoort - 16 juni 2023 - Onder een stralend zonnetje genoten 200 kinderen uit Hunsel, Ittervoort en Neeritter van Cluster HIN op woensdag 14 juni van een inspirerende en KERNgezonde beweegdag. Alle kinderen werden samen met leeftijdsgenootjes in 12 groepjes verdeeld en er stonden deze ochtend dan ook 12 onderdelen op het programma, zoals een kennismaking met diverse sporten, springkussens, waterspellen, Memory XL en nog veel meer. 

img

De beweegdag ging van start met een sportieve warming-up op muziek.

De kinderen maakten kennis met verschillende sporten zoals taekwondo (Taekwondo Vereniging Ilyo), volleybal (SV Bach), kickboksen (Sportcenter Balance), dans (Dansstudio Pulse) en bootcamp. Er werden smoothies gefietst op de stoere en innovatieve smoothiefietsen, er stonden luchtkussens waarop de kinderen zich konden uitleven en de kinderen konden amuseerden zich met verschillende spellen. Zo werd er een waterspel gespeeld, was er Memory XL, probeerden ze de vlag te vinden bij Levend Stratego en werden er puzzels opgelost. Ook ontdekten de kinderen hoe het is om met een beperking te bewegen door zelf met een rolstoel rond te rijden, zelf geblinddoekt de weg te vinden en door vooruit proberen te komen als je van elkaar afhankelijk bent.
 
De beweegdag werd afgesloten met een gezamenlijke dans op het schoolplein. Deze dans hadden de kinderen geleerd tijdens de workshop dans.

Uiteraard was er ook een groot applaus voor alle hulpouders, de ouderraad, de organisatie vanuit KERNgezond en de scholenkoepel en Limburgs Uitje voor het beschikbaar stellen van verschillende materialen. 

Foto KERNgezond
150623/HvL

Wellicht interessant