img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-7-2023 08:45

Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66) uit Neer niet meer verkiesbaar

Neer/Den Haag - 12 juli 2023 - Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66) uit Neer heeft op zijn FB-pagina in een persoonlijk bericht laten weten dat hij zich niet meer verkiesbaar stelt tijdens de komende verkiezingen, die door de val van het kabinet waarschijnlijk in november 2023 zullen worden gehouden. De jonge politicus (1991) uit Neer zag zijn grote droom om Tweede Kamerlid te zijn al op 25-jarige leeftijd uitkomen.  

img

In zijn eigen woorden:

"Mijn droom is het altijd al geweest: Tweede Kamerlid zijn. Daarom geeft het me een dubbel gevoel om jullie bij dezen te vertellen dat ik me niet verkiesbaar stel voor de volgende verkiezingen.

Als kleine jongen droomde ik ervan: om later te mogen debatteren in de plenaire zaal. Toen ik kanker kreeg, was het zelfs mijn houvast: als ik maar beter werd, kon ik óóit Kamerlid worden. En het lukte. De droom kwam uit: veel eerder dan verwacht werd ik op mijn 25ste al lid van de Kamer. Met dank aan de steun van zovelen van jullie die op mij stemden: in 2017 en in 2021.

Ik mocht in de Kamer opkomen voor mensen met een beperking, chronische ziekte of smalle beurs. Ook streed ik met voorstellen voor betere jeugdzorg, betere GGZ en veilige kinderopvang. Een concreet resultaat waar ik best trots op ben is bijvoorbeeld de verhoging van de studietoeslag voor studenten met een beperking. En met het jaarlijkse Kindervragenuur voor de groepen 7 en 8 van de basisschool probeer ik jongeren meer te betrekken bij de politiek.

Naast hoogtepunten, kende mijn tijd in Den Haag ook een dieptepunt: ik kreeg een burn-out. Gelukkig kon ik bij de collega’s van D66 terecht voor hun altijd aanwezige steun. Tot de verkiezingen zal ik aanblijven als Kamerlid en mijn portefeuille blijven doen. Die ene droom is dan voorbij, maar ik ben ervan overtuigd dat nog vele andere dromen mogelijk zijn!

DANK aan alle stemmers, volgers en collega’s!"

Foto Pieter Cornelissen|DeltaLimburg.nl
120723/HvL

Wellicht interessant