img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-7-2023 10:45

350 jaar Kapel onder de Linden - Elena Peeters speelt monoloog 'Bidboek'

Thorn - 22 juli 2023 - In de Kapel onder de Linden in Thorn ligt een klapper waarin mensen iets kunnen schrijven: smeekbeden, uitingen van hoop, dankbetuigingen. De Belgische actrice Elena Peeters heeft een voorstelling gemaakt rond dit intentieboek. Aan de flarden van levens, vragen en bedenkingen die ze hierin leest, voegt ze haar eigen stem toe. De monoloog wordt gespeeld in het kader van 350 jaar Kapel onder de Linden op zaterdag 9 september om 20.00 uur in de Abdijkerk in Thorn. De toegang is gratis.

img

In de Kapel onder de Linden in Thorn ligt een klapper waarin mensen iets kunnen schrijven: smeekbeden, uitingen van hoop, dankbetuigingen. Het is prachtig hoe mensen hun diepste zielenroerselen door middel van een klapper toevertrouwen aan Maria. Tegelijk is het schrijnend; ze kunnen er niet mee terecht bij iemand in hun directe omgeving.

De Belgische actrice Elena Peeters heeft een voorstelling gemaakt rond dit intentieboek. Aan de flarden van levens, vragen en bedenkingen die ze hierin leest, voegt ze haar eigen stem toe.  

Wanneer beslist iemand dat een last te zwaar wordt om alleen te dragen? Wanneer raapt iemand moed bij elkaar om in de vorm van pen en papier iets achter te laten in een boek?En wat betekent het om te geloven, in een tijd waarin individualisme hoogtij viert?

Na haar voettocht naar Rome en haar bezoek aan Amerikaanse ter dood veroordeelden krijgt haar fascinatie voor de menselijke zoektocht naar God een vervolg in het ‘Bidboek’.

De duur van de monoloog is 75 minuten. De kerkdeuren gaan open om 19.30 uur; vrije plaatskeuze en gratis toegang.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
180723/HvL

Wellicht interessant