img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-9-2023 11:00

Collegeleden Leudal verzorgen gastlessen over digitale veiligheid

Leudal - 20 september 2023 - Op maandag 18 september bezocht burgemeester Désirée Schmalschläger van de gemeente Leudal scholieren van basisschool De Mussenberg in Horn en verzorgde daarmee de kick-off van Hackshield. Dit educatieve spel leert kinderen tussen 8 en 12 jaar over digitale veiligheid, zoals veilig internetten en alert zijn op cybercriminaliteit. Alle kinderen in Leudal kunnen meedoen met dit spel. Deelname is gratis. 

img

Cybercriminaliteit

Het tegengaan van cybercriminaliteit is één van de vier speerpunten uit het integraal veiligheidsplan van de gemeente Leudal. Preventie staat daarin centraal. Daarom heeft de gemeente zich aangesloten bij het landelijke project HackShield.

Deelname is gratis

Alle kinderen in Leudal kunnen meedoen met dit spel. Deelname is gratis. Aanmelden kan via de website leudal.nl/hackshield.

Binnenkort geven wethouders Huub van Helden, Michel Graef en Robert Martens ook gastlessen over digitale veiligheid bij een aantal andere basisscholen.

Weerbaarheid

Burgemeester Schmalschläger: "Naast veiligheid in de wijk en het buitengebied, zetten we ook in op digitale veiligheid en weerbaarheid. Dat is nodig omdat cybercriminaliteit steeds geraffineerder wordt. Van belang is om te weten waar je op moet letten en hoe je signalen herkent. Daar draagt Hackshield op aansprekende wijze aan bij."

Integraal veiligheidsplan

Naast cybercriminaliteit vormen jeugd & veiligheid, ondermijnende criminaliteit en een veilige leef- en woonomgeving de speerpunten in het Leudalse integraal veiligheidsplan.

foto gemeente Leudal (kick-off in Horn)
200923/HvL

 

Wellicht interessant