img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-9-2023 11:52

Vier gratis informatiebijeenkomsten in Maasgouw voor een financieel gezonde toekomst

Beegden/Heel/Maasbracht - 29 september 2023 - In een tijd waarin financiële redzaamheid belangrijk is, blijkt dat veel huishoudens moeite hebben met het behouden van overzicht in hun financiën. Bibliocenter Maasgouw organiseert daarom vier gratis informatiebijeenkomsten: 'Zicht op je geld' (17 oktober), 'Je (kind) wordt 18 en dan?' (31 oktober), 'Toeslagen, waar heb ik recht op?' (dinsdag 14 november) en workshop internetbankieren (dinsdag 21 november). Aanmelden is wel verplicht.

img

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de huishoudens geen idee heeft hoeveel geld ze maandelijks uitgeven of worstelt met hun financiële administratie. Om mensen op weg te helpen naar een financieel gezonde toekomst, organiseert Bibliocenter Maasgouw vier gratis informatiebijeenkomsten:

Zicht op je geld

Dinsdag 17 oktober 2023 van 19:30 - 21:30 uur, Buurtcentrum De Spil in Maasbracht

Leer hoe je een goed overzicht van je inkomsten en uitgaven kunt maken. We gaan aan de slag met het opstellen van een weekbegroting en een jaaroverzicht. Bovendien delen ervaringsdeskundigen hun persoonlijke verhalen en tips.

Je (kind) wordt 18, en dan?

Dinsdag 31 oktober 2023 van 19:30 - 21:00 uur, 't Baekerhoes in Maasbracht

Is jouw zoon of dochter binnenkort 18 jaar of al volwassen? Bibliocenter organiseert samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg (CJG-ML) een informatiebijeenkomst om jongeren en hun ouders te helpen bij de nieuwe verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken. Tijdens deze avond krijg je informatie over DigiD, verzekeringen, toeslagen, belastingen, DUO, bijbaantjes, sparen en schulden, en het opbouwen van een goede administratie.

Toeslagen, waar heb ik recht op?

Dinsdag 14 november 2023 van 19:30 - 21:30 uur, Gemeenschapshuis 't Leuke in Beegden

Weet jij op welke toeslagen je recht hebt en hoe je deze kunt aanvragen? Tijdens deze avond worden verschillende belastingtoeslagen en kwijtscheldingen helder uitgelegd, waaronder huurtoeslag, cultuurtoeslag, zorgtoeslag en kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Nico Hoekstra, vrijwilliger bij Bibliocenter, heeft alle informatie overzichtelijk op een rij gezet. In het tweede deel van de avond neemt Anneloes Hannen je mee door de voorzieningenwijzer van Maasgouw.

Workshop veilig internetbankieren

Dinsdag 21 november 2023 van 13:30 - 15:00 uur, Cultureel Centrum Don Bosco in Heel

Internetbankieren is niet meer weg te denken, maar helaas komt fraude nog steeds voor. Tijdens de workshop "Veilig internetbankieren" leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je internetcriminaliteit kunt herkennen, welke vormen van internetcriminaliteit er zijn en hoe je jouw gegevens veilig kunt houden. Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door KBO St. Ambrosius Heel en de RegioBank.

Aanmelden

Deelname aan alle bijeenkomsten is gratis en inclusief koffie en thee. Meer informatie of aanmelden kan via de website bibliocenter.nl of door te bellen met Carien van Eijden van Bibliocenter, tel. 06-20420823.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

foto Bibliocenter
290923/HvL

 

Wellicht interessant