img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-10-2023 12:44

Website ‘Energiek Maasgouw’ helpt bij verduurzamen van je huis

Maasgouw - 31 oktober 2023 - Je huis verduurzamen. Hoe doe je dat? En waar begin je? Op de nieuwe website www.energiekmaasgouw.nl vinden inwoners van de gemeente Maasgouw informatie over het energiezuinig maken van hun huis op één website. Ook wordt er de weg gewezen naar verschillende subsidies en naar nuttige websites. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2050 'van het gas af gaat'. De website is in de Week van het Klimaat gelanceerd.

img

De website Energiek Maasgouw is er voor en door de inwoners van Maasgouw. Hier vind je informatie en tips over het energiezuiniger maken van je woning en geven deskundigen én bewoners elkaar advies.

Wethouder Sjors Blomen: “De website is bedoeld om mensen bij elkaar te brengen en elkaar tips te geven. Dat kan door het delen van je verhaal of het beantwoorden van elkaars vragen over bijvoorbeeld isoleren of zonnepanelen. Op die manier helpen we elkaar.”

Van het gas af

De meeste huizen in Maasgouw worden nog verwarmd met behulp van aardgas. En de meeste mensen koken er ook nog op. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland in 2050 'van het gas af gaat'. Alle woningen van het aardgas afhalen wordt dus een enorm ingewikkelde klus. Gelukkig hoeven we dit niet van vandaag op morgen te doen. Maar om 2050 te halen, moeten we nu wel aan de slag!

Stappenplan

De website Energie Maasgouw helpt daarbij. Met hulp van het stappenplan op de website komt al een heel eind. Daar vind je ook meer info over bijvoorbeeld zonnepanelen en de aanschaf van een waterpomp. Je vindt er ook links naar de verschillende subsidies. Of check wat je allemaal aan je huis kunt verbeteren. Daar lees je ook over verduurzamen van monumenten en woningen in een beschermd dorps- of stadsgezicht.

Meer weten? Check de website energiekmaasgouw.nl

311023/HvL

Wellicht interessant