img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-11-2023 16:16

Geelen Counterflow Haelen is 'Fietswerkgever Limburg van het Jaar' in categorie 50-200 werknemers

Limburg/Haelen - 8 november 2023 - De bedrijven die zich Fietswerkgever Limburg van het Jaar mogen noemen zijn: Container Transport Venlo CTV, Geelen Counterflow Haelen en het MUMC+ uit Maastricht. De fietsfaciliteiten zijn aanwezig, in combinatie met aantrekkelijke regelingen én zij motiveren hun medewerkers. Daar bovenop had elk bedrijf net wat extra’s waardoor zij er onder de vele nominaties bovenuit staken. 

img

Midden Limburg Bereikbaar, Zuid Limburg Bereikbaar en Trendsportal hebben samen de winnaars per categorie gekozen. Nu is het afwachten of deze Limburgse organisaties op 21 november ook kans maken op de landelijke titel.

1-50 medewerkers: ContainerTransport Venlo CTV

In een bedrijf dat draait om het vervoeren van containers via weg, water of spoor, is het des te opvallender dat er aandacht is voor fietsen naar het werk. Dankzij het fietsplan van het bedrijf zijn heel wat medewerkers uit de auto en op de fiets gestapt. Verder zijn ze op het bedrijventerrein ook aan het kijken of er nog een extra fietspad aangelegd kan worden, want op sommige stukken is het best gevaarlijk met al die vrachtwagens die af- en aanrijden. Naast de voorzieningen en de regelingen staat zelfs een Spoothie-fiets in de hal. Waar medewerkers al trappend hun gezonde drankje kunnen blenderen. 

50-200 medewerkers: Geelen Counterflow uit Haelen 

Het bedrijf is uitvinder en wereldmarktleider van tegenstroomkoelers en -drogers die de hoogste voedselveiligheidsnormen en energie-efficiëntie en de laagste Total Cost of Ownership voor de voedingsmiddelen-industrie bieden. Bij Geelen Counterflow staat verduurzaming van het woon-werkverkeer, gebouw en in de werkwijze voorop. Bij binnenkomst springt direct de ‘duurzaam reizen’ zuil in het oog. Medewerkers ‘klokken’ hier dagelijks in door aan te geven op welke manier zij naar kantoor zijn gereisd die dag; met de fiets, al carpoolend of met de elektrische auto. Voor alle drie deze opties ontvangt men een bonus van 25 cent per kilometer voor de woon-werk afstand. Meer dan de helft van de medewerkers maakt gebruik van de bonusregeling en inmiddels is de bestaande fietsenstalling te klein en wordt deze uitgebreid, met laadpalen voor e-bikes met energie vanaf de zonnepanelen van het dak van de stalling.

200+ medewerkers: Maastricht UMC+ het ziekenhuis in Maastricht

MUMC+ is gecertificeerd als Fietsvriendelijk Bedrijf, wat betekent dat niet alleen de voorzieningen en regelingen op orde zijn, maar ook dat fietsen gestimuleerd wordt door middel van communicatie, acties zoals de Fietsbeloningschallenge of organiseren van fietsveiligheidsacties en het mobiliteitsbeleid. Onder de medewerkers van het MUMC+ leeft het thema veilig fietsen mede door wat zij op de werkvloer zien. In 2023 organiseerden zij een grote actie voor het veilig fietsen met een fietshelm op. Hier hoorde ook een kortingsactie bij, zodat 55+ medewerkers in Zuid-Limburg een fietshelm konden aanschaffen tegen gereduceerde prijs.

Bron Midden Limburg Bereikbaar
081123/HvL 

 

Wellicht interessant