img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-11-2023 10:30

KERNgezond leren tussen het verse fruit in Heythuysen

Roggel - 25 november 2023 - Op donderdag 23 november beleefden de leerlingen van de groepen 4/5 van basisschool De Zjwiek uit Roggel een leuke en leerzame ochtend bij Fruitbedrijf Heijnen in het kader van het project KERNgezond. Er stonden vier activiteiten op het programma: ze kregen een rondleiding, ze maakten een fruitgerechtje klaar, ze deden een quiz in de boomgaard en een estafettespel over de Schijf van Vijf. 

img

Deze excursie is in het kader van het project gezond waarbij kinderen geïnspireerd worden naar een gezonde leefstijl middels de pijlers; gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.
 
De leerlingen kregen een rondleiding door de boomgaard, de loods en de winkel van het fruitbedrijf. Ze zagen hoe er gesnoeid werd ter voorbereiding op de winter, hoe de appels gesorteerd worden en wat voor soorten fruit en groente er te koop zijn in de winkel. Ze leerden over het groeiproces en de opslag van al dat lekkere fruit.

Daarnaast maakten ze een heerlijk gerechtje met de appels en onderwierpen ze de verschillende appels ook aan een smaaktest. De resultaten waren erg verschillend; zo hield de ene meer van een zoete appel en de andere van een zure.

Als derde onderdeel gingen de kinderen in de boomgaard op zoek naar 15 verschillende vragen die te maken hadden met fruit. In groepjes probeerden ze deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Als laatste onderdeel waren ze lekker actief met een estafettespel met als onderwerp ‘De Schijf van Vijf’.
 
Een erg leuke ochtend die voorbij vloog en waarbij de kinderen afsloten met een enorm groot applaus voor Ruud en Dorien en alle medewerkers van Heijnen. Toen ze naar huis gingen kregen ze nog een lekker appeltje mee naar huis alsmede een kleurplaat.

251123/HvL
 

Wellicht interessant