img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-4-2024 14:36

KERNgezond communiceren in Roggel

Roggel - 4 aprl 2024 - De groepen 6/7 van basisschool De Zjwiek in Roggel hadden vanochtend een KERNgezond-activiteit binnen het schoolthema ‘Communiceren’, dat behoort tot de KERNgezond-pijler ‘Gezond Gedrag’. De kinderen voerden een discussie over actuele maatschappelijke thema's, ze speelden het spel 'Raad het Woord', legden geblinddoekt een parcours af in de sportzaal en tot slot kregen ze een kickboksclinic.

img

Als eerste onderdeel werd een discussie gevoerd over maatschappelijke thema’s die momenteel spelen. Denk aan de onrust in de wereld, het klimaat en verschillen in verloning tussen man en vrouw in het voetbal. De achterliggende gedachte was dat kinderen hun mening durven te uiten, en dat ze respect hebben voor de mening van anderen en hoe ze samen hierover een goede discussie kunnen voeren.

Als tweede onderdeel speelden ze Raad het Woord. Waarbij ze woorden moesten uitbeelden en omschrijven.

Vervolgens legden ze geblinddoekt een heel parcours af in de sportzaal. Hierbij begeleidde een klasgenoot hun zonder het geblinddoekte kind aan te raken. Samenwerken en duidelijk communiceren hielpen om zo min mogelijk fouten te maken.

Tot slot kregen ze een kickboksclinic waarbij goed luisteren, respect, discipline en samenwerken terug kwamen. Door goed met elkaar te communiceren voerden ze de oefeningen goed uit en werd niet per ongeluk geraakt.

"Al met al een erg leuke ochtend waarbij ze verschillende vormen van communicatie op een inspirerende en spelende manier beleefden."

Foto KERNgezond
040424/HvL

 

Wellicht interessant