img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-4-2019 09:30

Start bouw waterkelder N280 Roermond

Roermond - Begin mei 2019 wordt gestart met de bouw van een waterkelder tussen de Mijnheerkensweg en de huidige N280. Deze waterkelder is nodig om water op te vangen dat straks in de verdiepte liggingen van de N280 komt en is het diepste punt van het project, omdat water altijd naar het diepste punt stroomt. De vloer van de kelder komt te liggen op 13 meter boven NAP, ongeveer 8 meter onder de grond.

Via nieuwe leidingen stroomt water straks uit de verdiepte ligging Mijnheerkensweg en de verdiepte ligging N280 naar de waterkelder. In de waterkelder staat een pomp die water verder afvoert naar een retentievoorziening. Deze werkt als waterbuffer, zodat water geleidelijk weg loost op het riool of in de Maas.

Vanaf 1 mei 2019 beginnen de voorbereidende werkzaamheden. De bouw van de nieuwe waterkelder begint half mei. Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan en op een ander moment moeten plaatsvinden.

Om overlast zoveel mogelijk te beperken, wordt voornamelijk gewerkt tussen 7 en 19 uur. Hoe dieper de damwanden komen, hoe meer overlast er kan ontstaan bij het aanbrengen. Er is geluids- en trillingshinder te verwachten.

Verkeer kan gewoon over de tijdelijke N280 blijven rijden. Alle bestemmingen blijven bereikbaar.
Bestemmingen in de Mijnheerkensweg zijn bereikbaar vanuit het oosten. Het is niet meer mogelijk om op de N280 vanuit het westen linksaf te slaan naar de Mijnheerkensweg. Volg de bewegwijzering.

Foto's: www.n280verbindtroermond.nl 

Wellicht interessant