img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-12-2023 19:16

Beekdaelen is nieuwe organisator OLS 2024

Beekdaelen - 27 december 2023 - Op zondag 10 december jl. heeft de winnaar van het OLS 2023, Schutterij Sint Antonius uit Nederweert, zich teruggetrokken als organisator van het OLS 2024. Sindsdien stroomden de ideeën en initiatieven binnen bij de OLS federatie. Vanuit alle delen van de beide Limburgen. Vandaag is het besluit genomen dat Beekdaelen het OLS 2024 gaat organiseren. 

img

Meerdere initiatieven

Er waren meerdere initiatieven verspreid over de beide Limburgen. Gemeenten en schutterijen hebben de schouders eronder gezet en de mogelijkheden op een rijtje gezet. Het bleek niet voor elk initiatief haalbaar. Er waren ook initiatieven die wel realistisch waren, maar dan in een andere vorm. Beekdaelen kwam in een stroomversnelling en had de beste papieren voor het OLS 2024. 

Vereende krachten

Anoesjka Koopmans: “Het is hartverwarmend om de organisatiekracht en veerkracht in de beide Limburgen te zien de afgelopen weken. Vereende krachten! Ik wil namens de schutterswereld iedereen bedanken die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan OLS 2024. In bijzonder willen we Beekdaelen bedanken; de helden van onze schutterswereld. Het is fantastisch; er komt een OLS 2024. We roepen iedereen op om het OLS in Beekdaelen te ondersteunen."

Dit besluit is bekrachtigd in een overleg met federatie-president Anoesjka Koopmans, gedeputeerde Jasper Kuntzelaers, burgemeester Eric Geurts en een afvaardiging van de Beekdaelense schutterijen.

De gemeente Beekdaelen ontstaan op 1 januari 2019 door een fusie tussen de voormalige gemeenten Onderbanken, Nuth en Schinnen.  

 

Bron OLS Federatie
Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl (het OLS-terrein in Born, 2023)
271223/HvL


 
 

Wellicht interessant