img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-12-2023 11:44

Schutterij Sint Antonius Nederweert trekt zich terug als organisator OLS 2024

Limburg - 11 december 2023 - Het is nog onzeker of het OLS 2024 doorgaat. Schutterij Sint Antonius uit Nederweert, de winnaar van het OLS 2023, heeft zich teruggetrokken als organisator van het OLS 2024, zo is te lezen op 1Limburg. Zondagavond laat hebben de schutterij, de gemeente Nederweert en de Oud-Limburgse Schuttersfederatie dit besluit bekendgemaakt. Met het terugtrekken als organisator geeft Schutterij St. Antonius d'n Um terug en dat is nog nooit eerder voorgekomen.  

img

D'n Um is nog nooit eerder teruggegeven en er bestaan daarom geen protocollen waarin staat wat er nu moet gebeuren. De OLS-federatie gaat nu de situatie in kaart brengen en mogelijke scenario's uitwerken voor OLS 2024. Deze plannen worden op 20 december voorgelegd aan een extra Algemene Ledenvergadering. Dan moet er ook gekeken worden of en hoe het OLS komend jaar wordt georganiseerd, zo meldt 1Limburg.

Schutterij Sint Antonius uit Nederweert won afgelopen juli d'n Um in Born. Schutterij Sint Urbanus uit Maasniel behaalde de tweede plaats. 

De voorbereidingen liepen al langere tijd niet soepel. Er zouden voor het eerst kogelvangers worden geplaats om de loden kogels op te vangen. In november stapten de voorzitter en twee bestuursleden van het stichtingsbestuur op vanwege een verschil van inzicht over hoe het evenement moest worden georganiseerd.  

Kinjer-OLS

Het Kinjer-OLS op 27 juni gaat hoe dan ook door, ook omdat zich al een heel aantal scholen heeft ingeschreven. Uiterlijk eind januari, begin februari wordt bekendgemaakt waar het Kinjer-OLS zal plaatsvinden. 

Het volledige bericht van 1Limburg is hier te lezen.

Foto DeltaLimburg.nl (huldiging in Nederweert na het winnen van d'n Um)
111223/HvL

Wellicht interessant