img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-1-2024 10:00

Bond van Wapenbroeders - lezing Lkol Bart Bams NATO

Roermond - 16 januari 2024 - De Bond van Wapenbroeders afdeling Roermond en Venlo organiseert op  vrijdag 16 februari een lezing in het Generaal Spoor Paviljoen te Roermond. Lkol Bart Bams vertelt over de rol van Joint Force Command Brunssum. Veiligheid in ons dagelijks leven is de sleutel tot ons welzijn. Het doel van de NAVO is het garanderen van de vrijheid en veiligheid van haar leden door middel van politieke en militaire middelen. Het aantal plaatsen is beperkt, vol = vol. 

img

De NAVO is een defensieve alliantie waarvan de leden zich inzetten voor het beschermen van de vrijheid en veiligheid van alle Bondgenoten, tegen alle dreigingen, vanuit alle richtingen. Afschrikking en verdediging is een van de kerntaken van de NAVO. Het Bondgenootschap schrikt agressie af door een geloofwaardige afschrikkings- en defensiehouding te handhaven, gebaseerd op een passende mix van nucleaire, conventionele en raketverdedigingscapaciteiten, aangevuld met ruimte- en cybercapaciteiten. De Bondgenoten versterken de afschrikking en verdediging van het Bondgenootschap aanzienlijk als de ruggengraat van hun Artikel 5-verplichting om elkaar te verdedigen.

Praktische informatie

wanneer - vrijdag 16 februari 2024, aanvang 19.00 uur (zaal open 18.00 uur)

waar - Generaal Spoorpaviljoen Nationaal Herdenkingspark Roermond Maastrichterweg 19, Roermond

entree -  gratis voor leden Bond van Wapenbroeders, € 3,00 voor niet-leden (consumpties dienen contant te worden afgerekend)

aanmelden - aanmelden is verplicht en kan per e-mail naar bvw.afd.roermond@gmail.com met vermelding van het aantal personen. Vol = Vol.

extra informatie - Parkeren kan bij de tennisvelden tegenover Kasteel Hattem (er kan slechts beperkt geparkeerd worden op de verharde wegen in het park. De parkeerplaats bij de tennisvelden is slechts enkele minuten lopen tot de ingang van het Paviljoen.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
150123/HvL

 

Wellicht interessant