img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-3-2024 11:50

Wisseltentoonstelling 'Hoe het kleinste in de natuur groots kan zijn' bij Bezoekerscentrum Leudal

Haelen - 6 maart 2024 -  Van zondag 10 maart tot en met zondag 2 juni is in Bezoekerscentrum Leudal de nieuwe tentoonstelling 'Hoe het kleinste in de natuur groots kan zijn' te zien. De bezoekers maken tijdens de expositie kennis met de kleinste diertjes en plantjes uit de natuur. Ook worden er workshops gegeven. Deelnemers aan de workshop worden meegenomen in het monsternemen, observeren door een microscoop en het op naam brengen van de vangst uit het water.  

De werkgroep wil de bezoeker laten ervaren hoe je op een vrij simpele manier, aan de hand van levende diertjes en planten de waterkwaliteit van water in poelen, vennen, beken en ja, ook je eigen vijver kunt bepalen.  

Workshops

De opening van de expositie is op zondag 10 maart. Deze dag zullen vrijwilligers van de Macrofauna en Plankton werkgroep om 13.00 uur een workshop geven. De toegang voor deze workshop is tijdens de openingsdag gratis.

De overige workshops worden gehouden op zondag 17 maart, zondag 21 april en zondag 19 mei. Entree voor de workshop bedraagt dan € 3,00 en voor de jonge onderzoekers is er na afloop een certificaat van deelname.

Inschrijven voor een van de de workshops kan bij de balie van Bezoekerscentrum Leudal of per
e-mail via info@groenhartleudal.nl

Macrofauna en Plankton werkgroep Midden-Limburg

Meer informatie over de Macrofauna en Plankton werkgroep Midden-Limburg vind je op deze webpagina van Bezoekerscentrum Leudal. Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar de werkgroep via macrofaunawerkgroep@gmail.com

Praktische informatie

wanneer - zondag 10 maart tot en met zondag 2 juni 2024, gedurende de openingstijden van Bezoekerscentrum Leudal 

waar - Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 56, Haelen

entree - € 2,50 voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar gratis 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto en reportage Leon van Lier/voice-over Ron Van Pol|DeltaLimburg.nl
060324/HvL

Wellicht interessant