img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-3-2024 12:35

Plannen dijkversterking in Wessem worden opnieuw bekeken

Wessem - 6 maart 2024 - Dorpsraad Wessem heeft maar liefst 620 handtekeningen opgehaald tegen de realisatie van een vaste waterkering waarvoor is gekozen als dijkversterking in Wessem. In 2022 gaf Waterschap Limburg groen licht aan een vaste waterkering, maar de inwoners van Wessem zijn het hier niet mee eens. Gemeente Maasgouw heeft Waterschap Limburg opdracht gegeven de situatie rondom de dijkversterking opnieuw te gaan bekijken. Hieronder het integrale bericht van Dorpsraad Wessem en Bewonerscomité hierover:

img

"Beste inwoners van Wessem,

De eerste slag in onze gezamenlijke strijd is gewonnen!  

De gemeente  heeft onlangs toegezegd dat de verkeerssituaties zoals deze nu is, NIET gewijzigd zal worden! De gemeente heeft het waterschap opdracht gegeven de situatie rondom de waterbescherming opnieuw te gaan bekijken.

Onze petitie “Wessem wil niet weggestopt worden achter een vaste dijk” heeft hier zeker toe bijgedragen. We hebben ons als bewoners eensgezind getoond met maar liefst 620 handtekeningen verdeeld over circa 850 gezinnen! Daarnaast hebben zeer veel bewoners hun handtekening extra kracht bijgezet met de bijbehorende raamposter.

Bedankt allemaal voor jullie steun namens de Dorpsraad Wessem en het bewonerscomité!

We zullen de 620 handtekeningen een deze dagen ook nog officieel overhandigen aan de burgemeester! Nadere informatie hierover volgt!
 
Met vriendelijke groet
Jacqueline Verbeek
Dorpsraad Wessem en het Bewonerscomité"

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl 
060324/HvL

Wellicht interessant