img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-3-2024 12:22

Actieve productielocatie synthetische drugs aangetroffen in Weert

Weert - 12 maart 2024 - Op maandagavond 11 maart is in een loods bij een woning aan de Ittervoorterweg in Weert een actieve productielocatie voor synthetische drugs aangetroffen. Er zijn ter plaatse twee personen aangehouden. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) doen verder onderzoek. De omgeving van de het pand aan de Ittervoorterweg is in verband met veiligheid en onderzoek afgezet.

img

Gevaar

Een opslaglocatie voor synthetische drugs brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vaak niet te overzien.

Niet enkel de productie van synthetische drugs, maar ook de opslag van de benodigde chemicaliën is levensgevaarlijk. Daarnaast worden de afvalstoffen meestal gedumpt in de natuur. Dat is gevaarlijk voor mens, dier en milieu. De gedumpte stoffen zijn vaak zeer brandbaar, bijtend of giftig. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen, wat leidt tot waterverontreiniging.

Melden helpt!

Heb je het vermoeden van een productielocatie in je omgeving? Denk bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Doe dan een melding bij de politie. Dat kan ook anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).  Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in je omgeving, vind je op deze speciale themapagina van de politie.

120324/HvL

Wellicht interessant