img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-4-2024 17:04

Themaconcert 'A Mass for Peace - Vier de vrijheid' in Baexem

Baexem - 9 april 2024 - Fanfare Aurora uit Baexem organiseert in samenwerking met het Limburgs Oratoriumkoor op zaterdag 20 april een bijzonder themaconcert ‘A Mass for Peace’ in de Johannes de Doperkerk in Baexem. Het concert staat volledig in het teken van vrede en vrijheid. Limburg herdenkt in 2024 dat er 80 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Door het gebruik van uniek beeldmateriaal en lichteffecten krijgt de muziek een extra dimensie. 

img

'Vier de vrijheid!'

Fanfare Aurora uit Baexem organiseert in samenwerking met het Limburgs Oratoriumkoor een bijzonder themaconcert ‘A Mass for Peace’. 

Vrede en vrijheid

Het concert staat volledig in het teken van vrede en vrijheid. Limburg herdenkt in 2024 dat er 80 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Toch zijn vrede en vrijheid vandaag de dag niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Fanfare Aurora staat hierbij stil door dit thema centraal te stellen in haar muziek.

Prachtige muziek in een bijzondere setting

De wereldberoemde werken The Armed Man (Karl Jenkins) en Libertadores (Oscar Navarro) worden tijdens dit concert uitgevoerd door Fanfare Aurora o.l.v. Maurice Daemen en het Limburgs Oratoriumkoor o.l.v. Steven van Kempen.

De solisten
-       Eline Meijs (sopraan)
-       Amber Haddad (alt/ethnic vocals)
-       Pascal Pittie (tenor)
-       Southern Voices 
 
Door het gebruik van uniek beeldmateriaal en lichteffecten krijgt de muziek een extra dimensie en wordt de bezoeker meegenomen in een bijzondere muzikale vertolking van vrede en vrijheid.

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 20 april 2024, aanvang 20.00 uur

waar - in de Johannes de Doperkerk te Baexem

kaarten - € 19,50 (inclusief 1 consumptie) zijn online verkrijgbaar via www.fanfareaurora.nl en te koop bij Spar Synco en Baexheimerhof in Baexem

extra informatie - na het concert is er gelegenheid om, onder het genot van een drankje, na te praten in zaal Baexheimerhof (tegenover de kerk)

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Achtergrondfoto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
090424/HvL