img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-4-2024 11:07

Afscheidsreceptie wethouder Math Wilms Maasgouw

Maasbracht - 30 april 2024 - Wethouder Math Wilms van de gemeente Maasgouw beëindigt na 26 jaar politieke loopbaan, hij gaat met pensioen. Vanaf 27 mei draagt hij het stokje over aan zijn opvolger Rob Cretskens. Op donderdag 16 mei is er een receptie waar belangstellenden persoonlijk afscheid kunnen nemen van Math Wilms. Iedereen is van van harte welkom. De receptie is tussen 17.00 en 19.00 uur in het gemeentehuis in Maasbracht. 

img

“Ik kijk met grote dankbaarheid terug. Het was een geweldige tijd. Ik heb zóveel geleerd, zóveel fijne mensen ontmoet.” 

Na een carrière van twintig jaar in de regionale sport besloot hij eind 1997 om zijn horizon te verbreden. Sportleider, -docent en verenigingsman Math Wilms stelde zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Maasbracht, toen nog namens het CDA; later voor Lokaal Belang. “In de lokale politiek kom je met alle terreinen van het beleid in aanraking. De ideale plek dus om mijn blik te verruimen. Ik heb me altijd betrokken gevoeld bij wat er in mijn leefomgeving gebeurt en hoe het met een ander gaat. Die interesse heb ik niet van een vreemde, thuis ging het ook geregeld over politiek”, zo motiveert hij zijn kandidaatstelling van destijds.

Geen seconde spijt

De geboren en getogen Maasbrachtenaar werd in 1998 met voorkeursstemmen gekozen. Zo begon zijn politieke loopbaan; eerst in Maasbracht, na de herindeling in 2007 in Maasgouw. Bij elkaar maar liefst 26 jaar (zeven verkiezingen!) waarin hij afwisselend raadslid en wethouder was. “Ik heb nooit een seconde spijt gehad van mijn besluit destijds om ‘de politiek’ in te gaan”, zo klinkt het met overtuiging.

Als wethouder van Lokaal Belang bekleedde hij veel verschillende bestuurlijke portefeuilles. “In het sociale domein en het verenigingsleven ligt natuurlijk mijn hart. Maar terugkijkend heb ik ‘Financiën’ misschien wel het meest boeiende gevonden om te doen. Als portefeuillehouder Financiën was het mijn taak om op de winkel te passen. Waar anderen gas gaven, moest ik wel eens op de rem trappen. Dat we financieel gezond zijn en onze huishouding goed op orde hebben, is echt een teamprestatie.”

Stokje overdragen

Vanaf 27 mei draagt hij het stokje over aan zijn opvolger Rob Cretskens. Math Wilms krijgt dan de ruimte voor een andere invulling van zijn tijd. Meer ruimte voor zijn kinderen en kleinkinderen; zijn vriendin. En meer tijd voor zichzelf. Lekker toeren op de racefiets. Engels studeren. Vrijwilligerswerk doen. “Met dankbaarheid en heel veel plezier kijk ik terug op de afgelopen 26 jaar. De mensen met wie ik heb samengewerkt, ga ik missen. Ik heb genoten van elke dag dat ik me mocht inzetten voor deze mooie gemeente. Nu is het tijd om op een andere manier van betekenis te zijn.” 

Bron gemeente Maasgouw
300424/HvL

Wellicht interessant