img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-5-2019 15:00

Onthulling 'bank die verbindt' in Neeritter

Neeritter - Op donderdag 16 mei 2019 wordt in Neeritter de 'bank die verbindt' onthuld, ontworpen en gemaakt door de uit Baexem afkomstige Patrick Kusters. Een bank die verhalen vertelt en mensen dichter bij elkaar brengt. De komende jaren zal de bank een tour maken door Leudal en elk jaar in twee dorpen worden geplaatst. De tour start in het historische centrum van Neeritter.

img

Wethouder Robert Martens zal samen met enkele inwoners van Neeritter op het Krekelbergplein in Neeritter de 'bank die verbindt' onthullen. 

Patrick Kusters uit Baexem is de ontwerper van de bank. Hij werkt circulair, wat inhoudt dat de materialen hernieuwbaar en duurzaam zijn en dat deze uit de regio komen. Als ontwerper is Patrick altijd op zoek naar heldere lijnen, archetypische vormen en eenvoud. Zijn werk is niet bedoeld om alleen naar te kijken. Integendeel, het nodigt uit tot intensief gebruik.    

Patrick Kusters: "Met het ontwerp wil ik mensen uitnodigen om weer wat dichter bij elkaar te komen. Neem plaats op de bank, ieder aan je eigen kant, op veilige afstand. En schuif vervolgens wat dichter naar elkaar toe”. 

Wethouder Robert Martens "De bank is een onderdeel van de kwaliteitsverbetering van onze fiets- en wandelroutestructuren en maakt een tour door de 16 kernen van de gemeente Leudal.  Elke jaar wordt deze geplaatst in twee kernen. Het doel is enerzijds het onder de aandacht brengen van diverse hotspots in de gemeente en anderzijds het verbinden van de inwoners. Het is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en verhalen delen."  

De bank vindt zijn eerste thuisbasis in het historische centrum van Neeritter. Het is een verwijzing naar het leugenbankje, dat hier ooit op het Krekelbergplein heeft gestaan. 

Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Locatie: Krekelbergplein, Neeritter
Datum en tijd: donderdag 16 mei 2019, 19.30 uur

Foto: gemeente Leudal (ontwerper Patrick Kusters) 

Wellicht interessant