img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-5-2019 11:55

Officiële kick-off realisatie Zevenellen

Haelen - Op woensdag 8 mei 2019 was de officiële kick-off van de realisatie van Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen (DMBZ). Door Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML), Strukton Civiel Zuid en gemeente Leudal is letterlijk de schop in de grond gegaan. De symbolische start van de volgende fase: het ontwerpen en bouwrijp maken. 

img

Onlangs hebben de drie partijen de bouwteamovereenkomst ondertekend.

Serge Hoppenbrouwers (directeur OML): “We zijn optimistisch over de ontwikkeling van Zevenellen. Na een aanbestedingsprocedure hebben we in Strukton een samenwerkingspartner gevonden die in staat is om voor OML de complexe werkzaamheden op bedrijvenpark Zevenellen in goede banen te leiden. De eerste taak van het bouwteam zijn de ontwerpwerkzaamheden. Daarna zullen – aan het eind van de zomer – de eerste fysieke contouren zichtbaar worden op het bedrijvenpark. Zo wordt bijvoorbeeld de infrastructuur aangelegd. We verwachten eind dit jaar de eerste kavels uit te kunnen geven. Hiertoe zijn we in gesprek met meerdere kopers en erfpachters. Tegelijkertijd vinden we het belangrijk om belanghebbenden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en voortgang. Ook dat is een taak van het bouwteam. Daarom wordt kort na de zomer een informatiemiddag gepland voor betrokkenen, omwonenden en andere belangstellenden. Meer informatie hierover volgt nog.”

DMBZ is een bedrijventerrein dat in alle opzichten duurzaam ontwikkeld wordt. 

Ook aan de bedrijven die zich op Zevenellen vestigen vraagt OML om de circulaire economie te versterken. In een circulaire economie wordt niets meer weggegooid, vernietigd of ongebruikt gelaten.

Op DMBZ gaat het vooral om de samenwerking tussen de te vestigen bedrijven; bedrijven gaan gebruik maken van elkaars productieproces. Hierbij valt te denken aan het uitwisselen van energie, afvalstoffen, restproducten in de vorm van warmte, stroom, water en andere reststromen.

Foto: gemeente Leudal (v.l.n.r. Piet Verlinden (wethouder gemeente Leudal), Ralf Blom (rayonmanager Strukton Civiel Zuid) en Serge Hoppenbrouwers (directeur OML) 

 

 

Tags
Wellicht interessant