img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-6-2019 10:30

KERNgezond Horn sluit smaakvol af

Horn - Op donderdagochtend 13 juni 2019 stond de afsluiting van het eerste jaar KERNgezond Horn op het programma. De leerlingen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Mussenberg waren te gast bij De Postkoets in Horn voor een leuke en leerzame slotactiviteit in het teken van ‘smaak’.  

img

Op deze grote en unieke locatie werden de kinderen in vier groepen verdeeld, die na elkaar vier activiteiten deden. Zo bereidden ze in de keuken een lekkere en gezonde broodsushi. Z 
 
Daarnaast werd een een kwartet gespeeld, in het teken van de schijf van vijf. Zo waren ze onbewust bezig met gezonde voeding en wat waar thuishoort in de schijf van vijf.

Verder gingen ze aan de slag met hun zintuigen. Via ruiken, kijken, voelen en proeven probeerden de kinderen te raden om welke producten het ging. Zo leerden ze dat je alle zintuigen gebruikt als je met eten bezig bent.
 
De vierde activiteit was een quiz, waarbij ze niet alleen vragen moesten beantwoorden maar ook moesten raden wel soort groenten ze te zien kregen en uit welk land sommige producten komen.

Foto: KERNgezond
 
 

Wellicht interessant