img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-6-2019 14:30

Opheffing eenrichtingsverkeer Osen als proef

Osen / Heel - De gemeente Maasgouw gaat voor een proefperiode van vier maanden met ingang van 1 juli 2019 het eenrichtingsverkeer opheffen van de weg Osen/Broekbeemden vanaf Roermond. Aanleiding is het verzoek van diverse bewoners van de wijk Sleydal in Heel.   

img

De redenen hiervoor zijn het grote omrijden en het massaal negeren van het eenrichtingverkeer. De weg wordt naast het gewone verkeer ook nog gebruikt als aan- en afvoer van het bouwverkeer voor de nieuwbouwwoningen in de wijk.

Door de gemeente zijn metingen gehouden op alle toevoerwegen van Sleydal en hieruit kwam naar voren dat inderdaad veel auto’s het eenrichtingverkeer op Osen negeren.

Tijdens de openstelling van de weg Osen zal de gemeente weer metingen houden op de toevoerwegen van Sleydal om te zien of en zo ja waar er sluipverkeer is ontstaan. Aan de hand van de metingen en de ingekomen ervaringen van bewoners zal dan een definitief besluit genomen worden over het eenrichtingverkeer op Osen.

De gemeente Maasgouw verneemt de ervaringen van burgers met betrekking tot het opheffen graag via het e mailadres: wvverkeer@gemeentemaasgouw.nl.
 

Wellicht interessant