img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-8-2019 11:30

Dorpsschuttersfeest 2019 in Heel

Heel - Schutterij St. Sebastianus uit Heel organiseert op zaterdag 10 augustus 2019 het jaarlijkse Dorpsschuttersfeest, waarbij bedrijven, verenigingen, families en buurten kunnen kennismaken met het schutterswezen en het schieten op de ‘bölkes’. Er wordt in zestallen geschoten.

img

De resultaten van alle zestallen (teams van vrienden, buren, collega's etc.) worden gedurende de hele middag bijgehouden op een centraal scorebord. Elk zestal mag zo vaak meedoen als het wil; gewoon een nieuwe kaart kopen en opnieuw inschrijven.  
 
Voor de winnende zestallen zijn er, behalve de eer, ook bekers en prijzengeld beschikbaar. Voor het winnende dameszestal is er een aparte beker.
 
Ook de jeugd van tien tot zestien jaar krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan de schietwedstrijden. Hierbij wordt, onder begeleiding, met een luchtdrukbuks op de bölkes geschoten in een speciaal hiervoor vervaardigde kast. Dit jeugdschieten is niet met zestallen maar met drietallen. Eventueel kan er zelfs individueel worden geschoten. Deelname door de jeugd aan het jeugdschieten is geheel gratis.

Locatie: schietterrein Pannenhof, Heel

Datum en tijd: zaterdag 10 augustus 2019. Teams kunnen zich tussen 14 en 17.30 uur inschrijven. De wedstrijden beginnen om 14 uur. 

Kosten: € 12 per schietkaart

Legitimatie is verplicht!  

 

 

Wellicht interessant