img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-12-2018 09:00

TV Serie 'Moslims zoals wij' vanaf 17 december te zien bij NPO2

Roermond - De nieuwe NTR TV-serie 'Moslims zoals wij' is opgenomen in een huis in de buurt van Roermond. Hier hebben acht Nederlandse moslims met uiteenlopende opvattingen en overtuigingen 10 dagen lang samen in een huis gewoond. Ook zijn er uitstapjes gemaakt in de omgeving. Een televisiereeks die de vinger legt op een aantal dilemma’s van de huidige tijd, zoals wat het betekent om een goed moslim te zijn en hoe dat past in de huidige Nederlandse samenleving. De serie wordt dagelijks van 17 t/m 21 december om 22.55 uur op NPO 2 uitgezonden.

De acht hoofdpersonen zijn:

Fitria Jelyta (27), Indonesich, getrouwd, op 8-jarige leeftijd naar Nederland gekomen, ziet zichzelf als conservatief en als groene moslima.

Arbi El Ayachi (42), Vlaams-Marokkaanse comedian, getrouwd, voelt zich vaak in een hokje gestopt waar hij zich niet thuisvoelt. 

Joanne Boerema (27), Nederlandse, noemt zich moslima sinds december 2017.

Done Fil (37), geboren en getogen Amsterdam, half Turkse en Indonische roots, opgegroeid in interreligieus gezin, lesbienne.

Hazjir Adil (27), geboren in Afghanistan, op 8 jarige leeftijd met gezin naar Nederland gevlucht, vrijzinnige moslim, eerst agnost, nu midden in zoektocht om een trotse moslim te zijn.

Cemil Yilmaz (34), Arabisch-Turkse roots, geboren in Oosten van Nederland, noemt zichzelf Arabisch-Turkse Tukker, opiniemaker, kritisch, staat voor raciale en sociale gelijkwaardigheid.

Selma Omari (24), Marokkaans-Iraakse achtergrond, bekende vlogger, zoekt grenzen op, verdiept zich in de Islam.

Mohamed Abdulahi (25), geboren in Saoedi-Arabie uit Somalische ouders, op 3-jarige leeftijd naar Nederland gekomen om medische redenen, zeer slechtziend, maar beschouwt zijn 1% zicht als veel, orthodox. 

Moslims Zoals Wij is de Nederlandse versie van de BBC-serie Muslims Like Us uit 2016, die werd bekroond met een prestigieuze BAFTA Award. Later werd ook een Australische versie gemaakt.


Wellicht interessant