img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-9-2020 11:25

Grensoverschrijdend wandelevenement: MaasTrek 2020 - coronaproof

Stein/Sittard-Geleen/Maasmechelen (B)/Dilsen-Stokkem (B): Op 3 en 4 oktober 2020 wordt voor de zesde keer de MaasTrek georganiseerd, een grensoverschrijdend wandelevenement voor jong en oud door de RivierPark Maasvallei. Vanwege de coronamaatregelen een tikkeltje anders dan anders. Dit jaar staat de riviernatuur in en rond de gemeente Stein centraal. De wandelroutes zijn speciaal voor dit evenement uitgestippeld, er zijn meerdere opstapplaatsen. Deelname is gratis.   

img

De wandelaar kan kiezen tussen wandelroutes van 7,5 km – 11 km – 13,5 km.  De instapplaatsen zijn:

  • Groot veer Berg aan de Maas – Meeswijk (7,5 km, 11 km en 13,5 km)
  • De Wissen (7,5 km en 13,5 km)
  • Obbicht, Obbichtermarkt (13,5 km)
  • Maasband, Maasbanderkerkweg (11 km)

Op 3 en 4 oktober zijn deze tijdelijke routes bewegwijzerd met de bekende roze pijlen. Je kunt op 2, 3 en 4 oktober gratis het routekaartje downloaden op de website van RivierPark Maasvallei. Per wandelroute zijn er meerdere instapplaatsen in Stein, Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Sittard-Geleen. Zo kun je helemaal veilig genieten van dit prachtige landschapspark langs beide oevers van de Maas.

De route van 13,5 km gaat via het veer Rotem-Grevenbicht. Dit veerpont is in dienst van 10 tot 18 uur en een overzet kost 1,2 euro. Op het veerpont zijn mondmaskers verplicht. Je kunt er ook eentje kopen bij de veerman. 

De wandelingen voor de Maas Trek worden uitgestippeld in samenwerking met natuurverenigingen Natuurmonumenten en Limburgs Landschap. 

Deelname is gratis (m.u.v. het veerpont Rotem-Grevenbicht). Alle praktische informatie is te vinden op de website ww.maastrek.eu.

Stockfoto

 

Wellicht interessant