img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-10-2019 03:49

'Iedereen doet wat' ... ook in Leudal

Leudal - 'Iedereen doet wat'. Onder deze noemer is de campagne gestart om Nederland steeds duurzamer te maken, ook in de gemeente Leudal. De gemeente wil graag dat iedereen, dus niet alleen op gemeenteniveau maar ook op individueel niveau, kijkt naar mogelijkheden in-en rondom de woonomgeving. Iedereen kan iets bijdragen: groot of klein, goedkoop of duurder.

De gemeente Leudal gaat niet alleen de landelijke campagne uitdragen. Afgevaardigden vanuit de gemeente nemen ook deel aan het Nationaal Programma Regionale Energie Strategie (RES). Dit programma heeft tot doel om in de regio Midden-en Noord Limburg te komen met een pakket aan maatregelen dat moet resulteren in een CO2-reductie van tenminste 49% in 2030 ten opzichte van het jaar 1990. Zo wordt gekeken naar duurzame oplossingen als het gaat om het opwekken van energie door de aanleg van windmolen-en zonneparken, zowel regionaal als lokaal.

Wethouder Piet Verlinden: “Het klimaat raakt ons allemaal. Door na te denken en te gaan investeren in schone energie gaan we klimaatveranderingen tegen, scheppen we nieuw werk en worden we naar de toekomst toe onafhankelijk van het gas. Zon en wind hebben de toekomst en daarin lopen we in Nederland achter op alle andere landen in Europa. Het is geen vraag meer of we gaan investeren in duurzame vormen van energie, maar waar?"

Daarnaast kunt u als inwoner het verschil maken. Van het scheiden van afval, op de fiets naar het werk, het isoleren van de vloeren, daken en muren, zonnepanelen op het dak, zonneboilers en glasisolatie tot het plaatsen van ledlampen. De gemeente steunt de campagne 'Iedereen doet wat' en hoopt dat het inwoners aanzet zelf een verschil te maken.

Meer weten over de Regionale Energie Strategie? Klik dan hier.   

Meer weten over wat u als inwoner kunt doen? Klik dan hier

Foto: Leon van Lier 

Wellicht interessant