img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-10-2019 04:03

Duik in de praktijk van het glasatelier Nicolas

Roermond - Als toelichting op de expositie ‘Atelier Frans Nicolas’ organiseert het Cuypershuis Roermond op donderdag 7 november 2019 een demonstratie glas in lood en brandschilderen door glazenier en docente Ruth Houkes. Ook beantwoordt zij vanuit haar jarenlange ervaring al uw vragen. De inloop is vrij, u betaalt wel de entree tot het museum.

De expositie ‘Atelier Frans Nicolas’ toont Nederlands grootste glasatelier uit de 19e eeuw en geeft een schets van het ontstaan en ontwikkeling en van het functioneren van het glasatelier.

Ruth Houkes over haar vak als glazenier: “Ik ben gefascineerd door glas. De helderheid daarvan. De transparantie. De uitdaging om door zeer verschillende technieken toe te passen een vooraf uitgedacht resultaat te verkrijgen. En telkens toch weer verrast te worden door de eigenzinnigheid van het materiaal. Het wonder van het oud stuk vensterglas dat opnieuw geboren wordt als een sprankelend en helder gekleurd glasobject.”

De expositie 'Atelier Frans Nicolas' is nog tot en met 16 februari 2020 te zien in het Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, te Roermond. 

De stad Roermond staat dit jaar helemaal in het teken van de glazenierskunst: Roermond Glazeniersstad. Stadswandelingen langs glas-in-loodramen, eigentijdse videowerken bij A Stage of Luminosity, Art Shoes you can’t refuse en twee exposities over monumentale glaskunst in het Historiehuis en Cuypershuis. 

Locatie demonstratie glas in lood en brandschilderen: Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond

Datum en tijd: donderdag 7 november 2019, tussen 14 en 16 uur

De inloop is vrij, u betaalt wel de entree tot het museum.

Foto: Cuypershuis

Tags
Wellicht interessant