img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-10-2019 12:00

'75 jaar bevrijding Heel' met Wies Janssen en Hub Gijsen

Heel - Het dorp Heel werd op 16 november 1944 bevrijd van de Duitsers. De toen 10-jarige Wies Janssen en 6 jarige Hub Gijsen hebben nog levendige herinneringen aan bevrijding. Wies was op dat moment niet in Heel, maar in Horn vanwege de gevaarlijke situatie in Heel. Hub verbleef bij familie in Baexem.

In Nederland en dus ook in de gemeente Maasgouw wordt 75 jaar na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog onze vrijheid gevierd. Elke dorpskern geeft hieraan de komende maanden op eigen wijze invulling.

De gemeente Maasgouw en DeltaLimburg.nl maken de komende maanden samen een serie portretten uit elke dorpskern.

Heel werd op 16 november 1944 bevrijd en dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd.   

Op de website www.gemeentemaasgouw.nl/75jaarbevrijding kunt u alle informatie terugvinden over hetgeen wat waar en wanneer wordt georganiseerd. Ook is hier al het beeldmateriaal terug te vinden, inclusief alle reportages van DeltaLimburg.nl. Deze website wordt steeds bijgewerkt.  

DeltaLimburg.nl volgt de komende maanden de activiteiten in de diverse kernen en deze reportages kunt u net als de serie portretten terugzien bij zowel DeltaLimburg.nl als op de speciale website van de gemeente Maasgouw.

Foto en video: Gemeente Maasgouw en DeltaLimburg.nl (Pieter Cornelissen)

Tags
Wellicht interessant