img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-11-2019 02:45

Werkbezoek gedeputeerde Burlet aan Zevenellen en Geelen Counterflow

Haelen - Op donderdag 14 november 2019 bracht gedeputeerde Burlet van de Provincie Limburg een bezoek aan de gemeente Leudal. Duurzaamheid en circulariteit stonden centraal tijdens deze middag met een bezoek aan bedrijvenpark Zevenellen en het meest duurzame kantoor ter wereld van Geelen Counterflow. 

img

De gedeputeerde verkende samen met aanwezigen vanuit de gemeente, OML, WBCZ, Waterschap en enkele lokale, duurzame bedrijven, Bedrijvenpark Zevenellen (Haelen). Zevenellen is voor ondernemers de plek om duurzame ambities te verwezenlijken. Hier gaat het vooral om de samenwerking tussen de te vestigen bedrijven; bedrijven gaan gebruik maken van elkaars productieproces.

In een circulaire economie wordt niets meer weggegooid, vernietigd of ongebruikt gelaten. Zevenellen draagt daarmee, in de klimaat-opgave die er ligt, volop bij aan de reductie van CO2. De ontwikkeling van het bedrijvenpark is goed voor de (lokale en regionale) economie en werkgelegenheid en tevens voor de leefbaarheid van de inwoners van Leudal.

De reactie van gedeputeerde Burlet: “De provincie staat achter jullie. Ga zo door met biobased en de circulaire ontwikkelingen zoals Bedrijvenpark Zevenellen.”

Wethouder Piet Verlinden: “De gemeente Leudal heeft de ambitie om in 2020 de duurzaamste gemeente van Midden-Limburg te zijn en is koploper met hernieuwbare energie. In onze visie gaat duurzaamheid over energie, afval, circulaire economie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, biodiversiteit en groenbeheer, voedsel, mobiliteit, duurzaam inkopen, leefbaarheid, schoon milieu en meer.“

Naast aankomende ontwikkelingen is de regio al geruime tijd circulair bezig. Dat bleek tijdens het bezoek aan Geelen Counterflow in Haelen. Sander Geelen is een bevlogen ondernemer in de machinebouw voor de voedingsmiddelenindustrie, die zeer begaan is met het milieu. Dat blijkt ook uit de toekenning in 2016 van de hoogste score ooit (99,94%) door internationale certificeringsinstantie BREEAM voor de duurzaamheid van het houten kantoor van Geelen Counterflow. Anno 2019 staat dit gebouw nog steeds bovenaan de lijst met meest duurzame kantoren ter wereld.

Foto: OML

Tags
Wellicht interessant