img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-11-2019 01:15

Onderzoeksproject leerlingen Lyceum Schöndeln voor Smurfit Kappa Roermond Papier

Roermond - HAVO-VWO 3 leerlingen van Lyceum Schöndeln van het Technasium in samenwerking met opdrachtgever Smurfit Kappa Roermond Papier de afgelopen tweeënhalve maand succesvol onderzoek gedaan naar alternatieve grondstoffen voor de papierproductie. Op vrijdag 22 november 2019 werden de resultaten gepresenteerd aan opdrachtgever Smurfit Kappa. 

 Leerlingen van Lyceum Schöndeln werken ieder jaar, tijdens de lessen Onderzoek & Ontwerpen (O&O), in kleine groepjes projectmatig aan opdrachten met échte vraagstukken voor verschillende opdrachtgevers uit de regio. Smurfit Kappa Roermond Papier is al meerdere jaren een enthousiaste partner voor het verstrekken van opdrachten waarin zowel technische kennis als creativiteit een belangrijke rol spelen. 

Opleidingsfunctionaris Ron Sniekers, opdrachtgever namens Smurfit Kappa: “Theorie koppelen aan de praktijk en een échte opdrachtgever vinden wij belangrijk voor het leerproces van een leerling. In die hoedanigheid werken wij regelmatig met scholen samen voor interessante, leerzame en voornamelijk ook leuke projecten. Het project alternatieve grondstoffen is gericht op de mogelijkheden voor de toekomst. Grondstoffen worden steeds schaarser, dus is het een logische stap om te kijken of er geen alternatieve grondstoffen zijn waar papier van gemaakt kan worden. Dat doen wij graag met enthousiaste en nieuwsgierige leerlingen." 

Op vrijdag 22 november 2019 presenteerden de leerlingen de resultaten aan de opdrachtgever Smufit Kappa. De leerlingen maakten een mini-expositie van de bijzondere eindresultaten en gaven in een korte pitch een toelichting op de aanbevelingen die uit het onderzoeksrapport blijken. 

Foto en video: DeltaLimburg.nl 

Tags
Wellicht interessant