img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-2-2020 13:18

Informatieavond locatiestudie fusieschool Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter

Ittervoort - Op maandag 17 februari 2020 organiseert de gemeente Leudal een informatieavond voor belanghebbenden en geïnteresseerden in Ittervoort over de locatiestudie naar een geschikte plek voor de nieuwe fusieschool van de kernen Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter. Zeven gebieden aan de rand van Ittervoort maken deel uit van deze locatiestudie. Voorafgaand aan de besluitvorming wil de gemeente zo iedereen de kans geven op de voorstellen te reageren.

img

De gemeenteraad van de gemeente Leudal gaf op 10 december 2019 de opdracht aan het college onderzoek te verrichten naar neutrale locaties aan de rand van Ittervoort voor de nieuwe fusieschool Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter. Inmiddels zijn alle onbebouwde percelen in en rond de kern Ittervoort op hoofdlijnen met elkaar vergeleken.   

Op dinsdag 21 januari 2020 heeft wethouder Robert Martens de fractievoorzitters bijgepraat over de studie naar een geschikte plek voor de nieuwe fusieschool van de kernen Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter. In de dagen daarna zijn alle eigenaars van de percelen, die onderdeel uitmaken van de locatiestudie, op de hoogte gebracht.

Meerdere gebieden, zeven in totaal, maken deel uit van de locatiestudie. Het gaat om percelen aan de Bosserstraat, de locatie Heijerveld, het plein aan de Dahliastraat en de Margarethastraat. Op het plein aan de Dahliastraat na, liggen alle locaties aan de rand van Ittervoort. De locaties zijn op hoofdlijnen met elkaar vergeleken. Dat wil zeggen dat er is gekeken naar het provinciaal en rijksbeleid, het bestemmingsplan, de kavelgrootte en de wegenstructuur.

De potentiële locaties zijn geen eigendom van de gemeente met uitzondering van het plein aan de Dahliastraat. Op het plein na moeten alle locaties dus nog verworven worden. De eigenaars zijn allemaal telefonisch of schriftelijk op de hoogte gebracht. De locatiestudie wordt ook persoonlijk toegelicht in een gesprek.

Eerder is er een adviesgroep fusie scholen geformeerd. Deze adviesgroep bestond uit Dorpsoverleg Haler, Dorpsraad Hunsel Oos Dorp, Dorpsraad Ittervoort, Dorpsoverleg Itter Laeftj, de basisscholen, schoolbestuur SPOLT, Hoera kindercentra en Stichting Bibliocenter. Aangezien de adviesgroep eerder betrokken was bij de locatiekeuze is hen gevraagd een schriftelijk advies te geven. Dit kan een gezamenlijk of voor iedere organisatie apart advies zijn.

Locatie: CC de Mortel, Leliestraat 2, te Ittervoort

Datum en tijd: maandag 17 februari 2020, aanvang 19.30 uur 
 

Wellicht interessant