img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-3-2020 01:53

Eerste Veteranencafé in Roermond

Roermond - Op zondag 22 maart 2020 organiseert 't Paradies in Roermond voor de eerste keer een Veteranencafé, met als doel om veteranen uit Limburg bij elkaar te brengen om ervaringen uit te wisselen en elkaar steun te bieden, zodat zij beter zichtbaar zijn voor de samenleving en de nodige erkenning krijgen. Ook overige belangstellenden zijn van harte welkom! Er is ruimte voor ontmoeting en er is een lezing door John Vaessen: 'Roermond 75 jaar bevrijd'.  

img

De middag is bedoeld om alle veteranen, zowel oude als jonge, met elkaar kennis te laten maken. Dus niet alleen voor Roermondse veteranen, maar voor alle veteranen uit de provincie. Niet alleen voor oude veteranen van de Tweede Wereldoorlog en Indië-veteranen, maar ook de veteranen die in Korea en in Nieuw-Guinea hebben gevochten en niet te vergeten de jonge veteranen die deel uitmaakten van de latere vredesmissies.

Het initiatief voor dit Veteranencafé is ontstaan in het bestuur van MFC ’t Paradies, na diverse ontmoetingen en gesprekken met veteranen tijdens de jaarlijkse Limburgse Veteranen Dag die ieder jaar in juni plaatsvindt.

Het programma: 

12. 30 – 13.30 uur: Inloop veteranen, ontvangst met koffie en vlaai.  Om 12.45 uur zal burgemeester Rianne Donders het eerste Veteranencafé officieel openen.

13.30 – 14.00 uur: Inloop Roermonds publiek voor de lezing (entree € 3, inclusief kop koffie of thee).

14.00 – 14.45 uur: Deel I van de lezing: “Roermond 75 jaar bevrijd” door John Vaessen

14.45 – 15.15 uur: Pauze met gratis koffie of thee.

15.15 – 16.00 uur: Deel II van de lezing

16.00 – 17.30 uur: Café is open om na te praten.

Overige consumpties zijn voor eigen rekening. In verband met de catering wordt u verzocht zich aan te melden per e-mail via inevanderaa@home.nl

Foto: Leon van Lier (Limburgse Veteranendag 2019)


 

 

Tags
Wellicht interessant