img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-6-2021 09:50

Limburgse Veteranendag verplaatst - Nederlandse Veteranendag live op TV bij NPO

Roermond - 12 juni 2021 - Traditiegetrouw vindt een week vóór de Nederlandse Veteranendag in Roermond de Limburgse Veteranendag plaats. Vanwege corona was de Limburgse Veteranendag 2020 verplaatst naar 19 juni 2021 en nu opnieuw naar 25 september 2021. De Nederlandse Veteranendag op 26 juni 2021 heeft een aangepast programma en is LIVE te volgen op TV via NPO 2. Hierbij nog eens onze sfeerimpressie van de Limburgse Veteranendag 2019 in Roermond; om nog eens terug te kijken.

Stichting Limburgse Veteranendag

"Vanwege de COVID-19 maatregelen zal de Limburgse Veteranendag dit jaar uitsluitend bestaan uit een herdenking in het Nationaal Herdenkingspark Roermond. De deelname zal helaas dit jaar om dezelfde redenen alleen mogelijk zijn indien u hiervoor bent uitgenodigd en het maximaal aantal toegestane deelnemers is bereikt. Nadere bijzonderheden volgen." 

Nationaal Comité Veteranendag

Hoe de Veteranendag op 26 juni eruit komt te zien, is inmiddels duidelijk. Ondanks de te verwachten versoepelingen, organiseert het Nationaal Comité Veteranendag alleen een aangepast programma. Dat betekent geen nationaal defilé voor Z.M. de Koning, geen openbare medaille-uitreiking en geen publieke bijeenkomst op het Malieveld. Nederland viert Veteranendag op afstand, thuis voor de buis. Dat kan door het volgen van de tv-uitzending op 26 juni, live vanuit Den Haag. De uitzending start op NPO2 om 12.35 uur vanuit de Koninklijke Schouwburg door de NOS.

Nog eens terugkijken - Limburgse Veteranendag 2019 in Roermond

Op zaterdag 22 juni 2019 werd in Roermond voor de 15e keer de Limburgse Veteranendag (LVD) georganiseerd voor alle in Limburg en in de Euregio woonachtige Nederlandse veteranen en hun partners. DeltaLimburg.nl maakte een sfeerimpressie van de parade in de binnenstad, die muzikaal werd begeleid door De Marinierskapel en het Klaroenkorps van de Schutterij St. Joris Wessem.

Foto en video Leon van Lier (Limburgse Veteranendag 2019 in Roermond)

120621/HvL

Wellicht interessant