img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-2-2020 12:33

Jong ontmoet oud bij Zorgcentra St. Magdalena Haelen en Roncalli Roermond

Haelen - Op maandag 10 februari 2020 bezochten de meisjes onder 13 voor het eerst de bewoners van zorgcentrum St. Magdalena in Haelen in het kader van KERNgezond De Buitenspelval. Tijdens De Buitenspelval beleven ouderen uit een zorginstelling een leuke activiteit samen met jongeren van een voetbalvereniging. Bij zorgcentrum Roncalli in Roermond vond de tweede ontmoeting plaats.

Eenzaamheid onder ouderen is een nog steeds groeiende maatschappelijke uitdaging. Met ‘De Buitenspelval’ worden er nieuwe, duurzame verbindingen gelegd tussen jong en oud met als doel om de eenzaamheid terug te dringen. Respect, begrip, van elkaar leren en plezier staan centraal tijdens deze activiteiten.

Nadat de meisjes er in Haelen voor hadden gezorgd dat alle bewoners iets te drinken hadden met een stukje cake werd een een leuke quiz gespeeld. Er werden teams gemaakt waarbij jong en oud samenwerkten. Na vele kennis- en muziekvragen kwam er een groep als winnaar uit de bus, zij ontvangen tijdens de volgende activiteit een leuk prijsje.

Bij zorgcentrum Roncalli in Roermond waren de jongens en meisjes van SVC2000 onder 14 aanwezig voor de tweede activiteit. Nadat iedereen door de jongeren was voorzien was van een natje en een droogje kwamen de gezelschapsspellen op tafel. Jong en oud ging de sportieve strijd aan tijdens Rummikub, Mens-erger-je-niet, sjoelen, 4-op-een-rij, pim-pam-pet en nog veel meer.  

Tijdens deze activiteiten is duidelijk de meerwaarde te zien van dit contact tussen jong en oud. Beide doelgroepen gaan zeer respectvol met elkaar om, er wordt volop gelachen en naar elkaar geluisterd. Beide doelgroepen kijken dan ook al weer uit naar de volgende activiteit die ze samen gaan beleven. 

De Buitenspelval wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo, Proteion, Rabobank Roermond-Echt, Rik Dieteren Woningontruiming en Verhuizingen en de solidariteitsbijdrage van de gezamenlijke religieuzen in Nederland via KNR-Projecten in Nederland. 

Foto's: foto 1 Haelen, foto 2 Roermond

Tags
Wellicht interessant