img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-2-2020 08:34

Bike2Honour - fietsen om te eren

Roermond - Op donderdag 20 februari 2020 werden 25 studenten en 4 begeleiders na een 620 km lange fietsestafette onthaald door militairen. Daarna werd het monument onthuld ter nagedachtenis van de Britse militair Richard Sydney Huitt, die vlak voor de bevrijding bij Roermond sneuvelde. De afgelopen dagen heeft de groep een bijzondere reis gemaakt, waarbij ze met een sponsoractie geld hebben ingezameld voor de zoon van gesneuvelde soldaat en voor het veteraneninstituut.  

De groep vertrok op 14 februari 2020 naar Engeland om de zoon van soldaat Richard Sydney Huitt te bezoeken. De Britse soldaat is op 12 kilometer van Roermond gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog op 24 januari 1945, enkele maanden voor de bevrijding. Richard jr., de zoon van de gevallene, is inmiddels 76 en zijn laatste wens is het bezoeken van het graf van zijn vader op de militaire begraafplaats in Nederweert.  
 
In de plaats Caen zijn de studenten op mountainbikes gestapt voor een estafette naar het graf van de militair in Nederweert: 620 kilometer fietsen in 24 uur zonder te stoppen. Het is exact de route die Richard en vele andere oorlogshelden zo’n 75 jaar geleden te voet hebben afgelegd. 
 
Voor meer informatie en doneren. Klik hier.

Foto en video: Fred Simons
 

Wellicht interessant