img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-5-2020 03:41

Primeur voor Heel - Hieël Hael gaat de bloemetjes buiten zetten

Heel - 6 mei 2020 - De gemeente Maasgouw wil graag met burgerinitiatieven de leefbaarheid in de kernen vergroten. Hieël Hael heeft hiervoor een groenproject in het leven geroepen met als plan om deze zomer een groot aantal lantaarnpalen op de Dorpsstraat en het Wilhelminaplein te voorzien van bloembakken met o.a. bloeiende geraniums. 

Hulp van de gemeente
De gemeente investeert graag in burgerinitiatieven en zorgt daarom voor alle materialen zoals planten, plantenbakken, potgrond en bevestigingsmaterialen. Met hulp van burgers had Hieël Hael  graag zelf de handen uit de mouwen gestoken, maar door de maatregelen rondom het coronavirus kan dat niet doorgaan. De gemeente Maasgouw heeft er daarom voor gezorgd dat de bloembakken dit jaar door een bedrijf worden gevuld en ophangen, waarschijnlijk eind mei of begin juni. 

Verzorging bloembakken
Zodra alle beperkingen rond het coronavirus opgeheven zijn, gaat een ploeg van Hulp en Klus (stichting Daelzicht) wekelijks de planten watergeven. Hiervoor hebben ze een mooi aanhangwagentje gekregen dat speciaal voor dit project wordt aangepast. Tot die tijd zal de projectgroep zelf de planten wekelijks water geven.

Waar komen de bloembakken?
Er is in dit eerste jaar bewust gekozen voor de Dorpsstraat en het Wilhelminaplein in het centrum van Heel. Wil je jouw straat of buurt ook graag opfleuren? Neem dan contact op met Hieël Hael. Je kunt ons bereiken op groenproject@hieelhael.nl

Meer informatie via de website van Hieël Hael

Foto: Deltalimburg.nl
 

Tags
Wellicht interessant