img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-5-2020 16:43

Kaartverkoop uitgestelde Passiespelen 2021 van start

Tegelen - Op zondag 10 mei 2020 hadden de 21e Passiespelen in Tegelen in première moeten gaan. Door de coronacrisis zijn deze nu een jaar uitgesteld. De voorverkoop voor de Passiespelen van 2021 is nu gestart. Iedereen die al een kaartje voor een van de uitvoeringen van dit jaar had gekocht, krijgt een voucher en kan dat omruilen voor een ticket voor een van de voorstellingen van volgend jaar.  

img

Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De vouchers zijn geldig voor de volledige reservering: inclusief gekochte kaarten, bestelde artikelen en transactiekosten. De voucher is geldig vanaf de datum van uitgifte tot een maand na de laatste voorstelling in 2021. Wie geen gebruik wil maken van de voucher, krijgt uiterlijk een maand na de laatste voorstelling in 2021 zijn geld automatisch teruggestort.

Vanaf zondag 18 april 2021 staan de 400 Passiespelers opnieuw klaar om 25 uitvoeringen van de voorstelling 'Hem achterna. Een passiespel' te presenteren. "In 2021 zal het spel dieper en gelaagder worden,” zegt regisseur Cees Rullens. “We zullen zeer ingespeeld zijn in ons decor. We kunnen repeteren met muziek, met kleding zelfs."

Vlak nadat bekend werd dat Passiespelen uitgesteld moesten worden, heeft bisschop Harrie Smeets een brief naar alle medewerkers geschreven. Daarin zegt hij onder meer alle vertrouwen te hebben dat de voorbereidingen die voor dit jaar reeds getroffen waren, een goed vervolg zullen krijgen in de Passiespelen van 2021.

De nieuwe data in 2021

'Hem achterna. Een passiespel’ beleeft zijn nieuwe première op zondag 18 april 2021. Tot aan de laatste voorstelling op zondag 29 augustus 2021 staat bijna elke zondag om 14.30 uur een uitvoering op het programma. Daarnaast zijn er uitvoeringen op Hemelvaartsdag, Pinkstermaandag en op zaterdagavond in de periode  tussen 17 juli en 14 augustus 2021. Ook  zijn er enkele bijzondere voorstellingen met audioscriptie voor blinden en slechtzienden en enkele voorstellingen met simultaanvertaling via koptelefoons in het Duits.

Kaarten vanaf zijn te koop via de website van de Passiespelen en bij een aantal verkooppunten in de regio. Informatie over de voucherregeling.

Bron foto: Bisdom Roermond