img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-5-2020 12:42

Oproep Leef Linne: denk mee over dagstrand aan de Maas

Linne - Het bestuur van zwembad-speeltuin De Weerderhof heeft vanwege de coronacrisis moeten besluiten om het seizoen 2020 gesloten te blijven. Voor het bestuur een moeilijk, maar begrijpelijk  besluit. Leef Linne roept op haar website mensen op die zich willen inzetten om voor de jeugd toch kansen te creëren aan het water: een dagstrand voor inwoners van Linne met 1,5 m protocol.  

img

Leef Linne:

"De maatregelen versoepelen lichtjes met betrekking tot Corona, maar nog niet heel veel. Juist de leuke momenten, chillend met vrienden (die ook zo belangrijk worden gevonden door onze jongeren) zijn beperkt. Sportscholen zijn nog dicht en zwemgelegenheden gaan pas mondjesmaat open. 

Het bestuur van de Weerderhof heeft besloten helemaal niet open te gaan. Moeilijk om zo een besluit te nemen, maar wel begrijpelijk, zeker als je de geldende protocollen leest. 

Het zet ons wel aan het denken. Waarom hebben we geen plaats aan de Maas in Linne waar onze jeugd kan zwemmen? Is het echt onmogelijk om een dagstrand te creëren, ergens tussen de werf van Ben van Vlodrop en de stuw? Zijn er mensen in Linne die hier energie in willen steken en zich willen inzetten om voor de jeugd meer kansen te creëren aan het water? Wat zou het gaaf zijn als er een beweging ontstond die zich hier sterk voor maakt. Een dagstrandje aan de Maas voor inwoners van Linne, waar prima op 1,5 meter van elkaar te zonnen valt."  

Leef Linne roept iedereen op zijn/haar beste herinnering aan de Weerderhof van de afgelopen jaren met hen te delen. Dat kan per e-mail via info@leeflinne.nl.   

Wellicht interessant