img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-5-2020 04:31

Anjeractie 2020 - de hele opbrengst is voor de clubs

22 mei 2020 - De jaarlijkse Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds loopt van 22 tot en met 30 mei 2020 en ditmaal op bijzondere wijze: collecteren via de mobiele telefoon! Omdat dit de 75e editie is én het Prins Bernhard Cultuurfonds dit jaar 80 jaar bestaat, mogen collecterende clubs dit jaar 100% van de opbrengst houden. Geef ook en houd de lokale kunst- & cultuurclubs in leven!

img

Duizenden collectanten zetten zich in voor cultuur en natuur in Nederland. Samen komen ze in actie om hun clubkas aan te vullen voor nieuwe instrumenten, kostuums, verf of oefenruimte.

Mobiele collecte: hoe werkt het?

Door de coronamaatregelen zal er niet fysiek, maar via de mobiele telefoon worden gecollecteerd. De mobiele collectant stuurt een Whatsapp berichtje binnen het eigen netwerk. Nu is het de bedoeling dat de ‘collectant’ het naar zoveel mogelijk leden en vrijwilligers stuurt en zij weer naar zoveel mogelijk van hún vrienden, familie en bekenden. Hoe meer kralen aan de geefketting, hoe groter het succes!  

Als de ontvanger in het appje klikt op ‘doneer', komt er automatisch een verbinding met de bank-apps op zijn/haar telefoon. De ontvanger kiest de bank waarmee hij wil betalen, kiest een bedrag, en klaar! Het werkt net zo makkelijk als een betaalverzoek dat diegene misschien wel eens stuurt na een etentje of betaling van een gemeenschappelijk cadeau.

Heb je geen app ontvangen maar wil je wel graag doneren?

Geef dan een eenmalige bijdrage. Op cultuurfonds.nl/collecte kun je zelf de hoogte van je donatie bepalen. Het Cultuurfonds besteedt jouw gift aan cultuur- en natuurorganisaties die nu allerlei extra kosten moeten maken om publiek te ontvangen en voorstellingen aan te passen.

Tags
Wellicht interessant