img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-6-2020 12:44

Nieuwe gids Bomenroute door het Land van Weert

Weert/Nederweert - 22 juni 2020 - Stichting Groen Weert (SGW) heeft een nieuwe editie uitgebracht van de Bomengids in het Land van Weert, met twee wandelingen en drie lange(re) fietstochten langs monumentale bomen en natuurgebieden opgenomen in de gemeenten Weert en Nederweert. Afgelopen week werd het eerste exemplaar overhandigd aan de wethouders Martijn van den Heuvel van Weert en Frank Voss van Nederweert.

Bomen zijn onmisbaar
Sommige mensen hebben er een haatliefdeverhouding mee: bomen. Staan ze in de buurt van hun huis, tuin of perceel, dan kan een boom als overlast gevend ervaren worden. Staan ze op andere plaatsen, dan worden bomen zeer gewaardeerd. Eén ding staat vast: bomen zijn onmisbaar.

Vitale functie
Bomen zijn niet alleen bepalend voor het beeld, ze hebben veel meer functies. Een boom levert materialen zoals voedsel, timmerhout en zelfs medicijnen. Ook zorgen ze voor schaduw, vangen ze CO2 af, geven ze verkoeling, houden ze water vast en beschermen ze planten en dieren. Kortom, bomen hebben een vitale functie in onze samenleving.
 
Achtergrondinformatie
Met nauwkeurig beschreven routes wordt de fietser/wandelaar langs aantrekkelijke natuurgebieden en monumentale bomen in beide gemeenten geleid. Er zijn ook afkortingen aangegeven, dus je kunt ook een kortere route nemen. Het boekje geeft ook achtergrondinformatie over de monumentale bomen die je onderweg tegenkomt.  

Verkooppunten
De nieuwe gids is de opvolger van het in 2009 uitgegeven boekje Wandel- en fietstochten. Het boekje is voor € 2,50 verkrijgbaar bij de verkooppunten die je kunt vinden op de website van de Stichting Groen Weert.   

Stichting Groen Weert (SGW) is een club vrijwilligers die zich inspant voor het behoud en waar mogelijk uitbreiding van het bomenbestand en ander groen in de gemeenten Weert en Nederweert. De stichting bestaat sinds augustus 2010. Twee jaar lang werkten de vrijwilligers van Stichting Groen Weert aan een geheel nieuwe uitgave van de Bomenroute door het Land van Weert. De gids is mede mogelijkgemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeenten Weert en Nederweert.

Foto: gemeente Weert

Tags
Wellicht interessant