img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-6-2020 12:46

Sloopwerkzaamheden voormalig recreatiepark Elfenmeer van start

Herkenbosch - 27 juni 2020 - De sloopwerkzaamheden bij voormalig recreatiepark Elfenmeer zijn gestart. Het hoofdgebouw, het zwembad en enkele bijbehorende bouwwerken worden gesloopt. Eind januari 2020 werd bekend dat het voormalige recreatiepark voor een periode van 50 jaar in erfpacht wordt gegeven aan het Franse bedrijf Huttopia, dat wereldwijd parken heeft. 

img

De beheerderswoning, de fietsenstalling en één van de sanitairgebouwen worden niet gesloopt. De werkzaamheden duren ongeveer zeven weken, zo meldt de gemeente Roerdalen op haar website. 

De gemeente Roerdalen is de afgelopen maanden bezig geweest met de voorbereiding van de (sloop)werkzaamheden om het park leeg op te leveren. Eind januari waren er nog een paar jaarplaatshouders aanwezig. Zij moesten het park uiterlijk 31 december 2019 verlaten. 

Huttopia heeft wereldwijd ruim 40 natuurcampings en villages, vooral in Frankrijk. Het voormalige recreatiepark Elfenmeer wordt een van de eerste Nederlandse parken van het bedrijf. In de provincie Overijssel heeft het Franse bedrijf al een camping: Camping De Roos

Foto: Huttopia

 


 

Tags
Wellicht interessant