img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-7-2020 08:30

Christien Kehrens ruimt op in en rondom Heel

Heel - 1 juli 2020 - Christien Kehrens uit Heel wandelt sinds haar pensioen - zo'n 3 jaar geleden - elke ochtend in haar eigen omgeving. Het viel en valt haar op dat er veel troep in en rondom Heel ligt. Ze raapte hier en daar al afval op, maar sinds de coronatijd gaat ze steevast op pad met een vuilniszak en knijper en haalt alle blikjes, papiertjes en zakjes uit de berm. Vaak een hele zak vol.

Op de website Hieël Hael vertelt Christien Kehrens haar verhaal:

"In de afgelopen weken waren we allemaal aangewezen op eigen huis en haard. We hadden slechts een handjevol ‘uitjes’ in het verschiet: boodschappen doen, naar je werk of de natuur in. Gelukkig heeft Heel veel prachtige wandelroutes. Met prachtig groen, vlinderweides, water en… zitplaatsen?

Ben je al eens in de Tuspeel geweest? Het ven tussen de Lange Vlieter en de Napoleonsbaan? Een prachtig gebied, zeker als de brem bloeit! Maar helaas bezaaid met afval! Blijkbaar hebben de automobilisten bij de verkeerslichten tijd genoeg om afval uit hun raampje te werpen. Vervolgens waait dat de natuur in. Triest!” 

Hieël Hael vult aan: "Laten we zuinig zijn op onze prachtige omgeving. Neem je afval mee naar huis of neem bij een volgende wandeling ook eens een vuilniszak en knijper mee."

"Bermjutten is niet alleen goed is voor onze natuur maar het geeft  ook heel veel voldoening", aldus Christien Kehrens.

Haar goede voorbeeld doet hopelijk volgen!

Foto: Hieël Hael

Tags
Wellicht interessant