img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-7-2020 08:30

Historisch Reisgenootschap Cliotravel blijft dichtbij huis

Roggel - 7 juli 2020 - Historisch Reisgenootschap Cliotravel zoekt het dit seizoen dichter bij huis. Reisleider Leon Moonen: "Min of meer gedwongen door het coronavirus, maar gelukkig begint geschiedenis al om de hoek en hoef je daar niet ver voor te reizen. Ik heb dan ook het thema  'Bezoek om de Hoek' gekozen voor het nieuwe seizoen: coronaproof duiken in het verleden van de eigen regio."

img

Er staan diverse excursies in Limburg gepland die prima te bereiken zijn met eigen vervoer:

* Fliegerhorst Venlo. Met gids en superkenner van het Duitse vliegveld in de tweede weereldoorlog maakt u in de eigen achtertuin met uw eigen ogen een aflevering mee van Nazi Megastructures. Zondagmiddag 9 augustus om 14 uur.

* Excursie Mookerheide. De Mookerheide is onlosmakelijk verbonden met de gelijknamige slag in de Tachtigjarige Oorlog. Twee broers van Willem van Oranje lieten op deze heide hun leven. Natuurlijk vertelt onze gids Bauke Eekma ook de legende van Kisten Trui.  Zaterdagmiddag 15 augustus om 14 uur.

* Vuursteenmijn Rijckholt en Thermenmuseum in Zuid-Limburg. Prehistorie en Romeinse Tijd op één dag. We bezoeken eerst de vuursteenmijn in Savelsbos. Amateurarcheoloog Bert Vullers legt het belang van deze vuursteenmijn uit. 's Middags bezoeken we het Thermenmuseum in Heerlen. Zondag 23 augustus om 10 uur.

* Romeins Heel. Meer Romeinse geschiedenis is er op de archeologische middag in Heel met archeologe Lieke van Diepen. Eerst bezoeken we enkele vindplaatsen in Heel en vervolgens houden we een kleine workshop, waarbij allerlei Romeinse vondsten worden gepresenteerd. Zondag 13 september om 14.00 uur.

* Excursie Griendtsveen. Griendtsveen aan de rand van de Peel is een companydorp, gesticht door Eduard van Griendt. Hij had misschien te weinig oog voor de noden van zijn arbeiders, maar hij begreep wel wat schoonheid en harmonie inhielden. Dat kunnen we heden ten dage nog terugvinden in dit Peeldorp. Inwoner en kenner Frans van den Elzen leidt ons rond. Zondag 11 oktober om 14.00 uur.

Meer informatie en hoe aan te melden vind je op www.cliotravel.nl

Foto : Cliotravel (Nazi-Megastructures in de eigen achtertuin: Fliegerhorst Venlo)

Tags
Wellicht interessant