img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-7-2020 04:31

Nieuwe fractie-voorzitter Lokaal Belang Maasgouw

Maasgouw - 8 juli 2020 - Fractievoorzitter Gerrit Vervoort van de politieke partij Lokaal Belang Maasgouw draagt na zes jaar zijn functie per 1 september over aan Sjors Blomen (34) uit Thorn. Sjors Blomen zit sinds 2014 in de gemeenteraad en is sinds twee jaar vice-fractievoorzitter van de partij. Bert Impelmans uit Heel wordt per die datum de nieuwe vice-voorzitter.  

img

Lokaal Belang is met zeven zetels de grootste politiek partij in de gemeente Maasgouw en vormt met het CDA en de VVD de huidige coalitie. 

De wisseling van het voorzitterschap is door fractievoorzitter Gerrit Vervoort tijdens de raadsvergadering van de gemeente Maasgouw op 7 juli medegedeeld aan de gemeenteraad.

In het kader van bestuurlijke vernieuwing en verjonging draagt hij het voorzitterschap na 6 jaar over aan de 34–jarige Sjors Blomen uit Thorn.

In het dagelijkse leven is Sjors als industrialisatie–ingenieur verbonden aan Philips Healthcare Best. Hij is in Thorn organisatorisch betrokken bij meerdere verenigingen en heeft inmiddels de nodige ervaring binnen het openbare bestuur opgedaan.

Zo zit hij vanaf 2014 namens Lokaal Belang in de gemeenteraad in Maasgouw en sinds twee jaar is hij vice–fractievoorzitter van de partij. Hij maakt al zes jaar deel uit van de rekenkamer. Tevens is hij twee jaar voorzitter van de commissievergaderingen binnen de gemeente Maasgouw.

Als nieuwe vice–fractievoorzitter van Lokaal Belang zal per dezelfde datum Bert Impelmans uit Heel aantreden. Hij werkt in het dagelijkse leven bij Daelzicht in Heel.

Het bestuur van Lokaal Belang: "We hebben er alle vertrouwen in dat beide heren de partij volwaardig richting de komende verkiezingen in 2022 zullen leiden."

Foto: Lokaal Belang Maasgouw (Sjors Blomen) / collage DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant