img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-7-2020 01:20

Orkesten mogen in theaters repeteren

23 juli 2020 - De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) biedt orkesten die vanwege de 1,5 meter  maatregel in hun eigen repetitielokaal niet met de volledige bezetting terechtkunnen de podia van diverse Limburgse theaters aan om te repeteren. In onze regio betreft dat de Maaspoort in Venlo en CC Don Bosco in Heel. De derde locatie in Limburg is het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. 

Niet iedere vereniging is in staat om met de huidige maatregelen de repetities te hervatten. Grote(re) verenigingen moeten zich voorlopig beperken tot groepsrepetities. Dit alles vanwege de geldende voorwaarden, waaronder ‘de 1,5 meter-maatregel’. Om dit het hoofd te kunnen bieden, heeft het LBM-bestuur een aantal theaters gevraagd om (tegen betaling door de LBM) hun grote bühne beschikbaar te stellen.

Verenigingen kunnen aangeven wanneer ze tussen 2 en 20 september 2020 in een van deze locaties repetities willen houden.

De huurkosten komen voor rekening van de LBM. De reiskosten komen voor rekening van de vereniging. De verenigingen kunnen tevens gebruikmaken van een standaard set slagwerk, bestaande uit vier pauken, xylofoon, vibrafoon, concertbasdrum, kofferklokkenspel met statief en drumset. Extra benodigd slagwerk dient de vereniging zelf mee te nemen.

Verenigingen mogen maximaal twee keer van de regeling gebruikmaken.

Aanmelden kan hier. De uiterlijke inschrijfdatum is 26 augustus.

Foto: DeltaLimburg 

Tags
Wellicht interessant