img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-8-2020 12:25

Thuis vakantie vieren - leuke doe-tips

1 augustus 2020 - Veel mensen gaan dit jaar niet op vakantie, bestemmingen als Balkonië en Tuinesië zijn populair en ook daar kun je natuurlijk gezellig vakantie vieren! We zijn nu op de helft, nog drie vrije weken te gaan voordat de scholen weer beginnen. Mochten jullie nog op zoek zijn naar een leuke activiteit voor in, rond en dichtbij huis, lees dan verder:  

img

Maak een picknickmand en ga op een grasveldje of in een speeltuintje in de buurt picknicken met je kinderen. Als je met enkele andere ouders met kinderen afspreekt is het nog gezelliger!
 
Bij slecht weer kun je op zolder bivakkeren in een van lakens gefabriceerde tent. Daar kun je ook picknicken! En spelletjes doen natuurlijk!

Maak een discobad. Bad vol laten lopen, glow-in-the-darkstaafjes erin, licht uit en voilà…. discobad! (Een koker vol staafjes is voor nog geen euro te koop bij Action ed.)

Samen met je kind wafels, cakejes of koekjes bakken. Eerst samen boodschappen doen, daarna kokkerellen, dan smullen!
 
Een dagje naar een dagcamping, kinderboerderij of een natuur- en milieucentrum in de buurt. Het bos of een speeltuin horen ook in dit rijtje thuis.

Van een oud laken, versierd met plakkaat- of textielverf en 4 tot 6 stokken een wigwam maken voor in de tuin.

Stenen, schelpen, takken verzamelen en deze thuis verven en versieren. Verzamel bijvoorbeeld tijdens je boswandeling mooie grote rechte takken en maak er thuis een heuse wandelstok van.

Thuisbioscoop: met vriendjes en vriendinnetjes afspreken, een leuke film kiezen, gordijnen dicht. Met popcorn en limonade natuurlijk!
 
Speurtocht met opdrachten uitzetten in de buurt of in het dorp, kan ook ’s avonds in het donker met een zaklamp. Een fietsspeurtocht kan ook! Of een tocht langs alle speeltoestellen in de buurt.

Een schatkaart maken, en een leuke 'schat' verstoppen. Kan ook in het bos! Schatkaart, iets te drinken en schepjes mee!

Plattegrond van je wijk of dorp nemen, doel kiezen en kinderen de weg uit laten stippelen; dan met de fiets of te voet kijken of de route klopt. Leuk én leerzaam!
 
Tentje opzetten in de tuin en daar kamperen!

De buitenlandvakantie thuis!
Kies een land, misschien ben je er vroeger wel geweest en heb je foto's om te laten zien. Vertel iets over de cultuur/gewoonten in dat land of zoek het samen op in de bibliotheek of internet. Stel daarna een menu samen met gerechten uit dat land. Doe de boodschappen samen en ga lekker kokkerellen. Een kaars op tafel en liefst nog een muziekje uit jullie vakantieland en je hebt een heerlijke buitenlandvakantie!

Bron: Centrum voor Jeugd en Gezin / Stockfoto

Tags
Wellicht interessant